Εθνική Ασφαλιστική – Act 4 Greece: Καινοτόμα δράση στην ΕΚΕ για το συμμετοχικό εθελοντισμό 

[starbox]

Μία μεγάλη δράση για τη συμμετοχική εταιρική κοινωνική ευθύνη στηρίζει έμπρακτα η Εθνική Ασφαλιστική, αναλαμβάνοντας ενεργό ρόλο στην ανακούφιση  των ευπαθών ομάδων μέσω της διάδοσης της κουλτούρας του εθελοντισμού στους συνεργάτες και τους ασφαλισμένους της και μέσα από συγκεκριμένες δράσεις του Act 4 Greece –της διαδικτυακής πλατφόρμας της Εθνικής Τράπεζας.

 

Σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χτες σύσσωμη η διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρθηκε στο καινοτόμο χρηματοπιστωτικό εργαλείο του crowdfunding, του συμμετοχικού εθελοντισμού, που έχει υιοθετήσει ο όμιλος, ακολουθώντας την πολιτική μεγάλων ομίλων στο εξωτερικό. Όπως ανακοινώθηκε χτες από τη διοίκηση στόχος είναι μέσα από τα συμβόλαια να πηγαίνει ένα ευρώ σε κοινωνικές δράσεις, προκειμένου να ενισχυθούν οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη στη δύσκολη αυτή συγκυρία και να αναδειχθεί ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης αλλά και της Εθνικής Ασφαλιστικής, που έχει συνδέσει τη μακρόχρονη πορεία της με τη συνεισφορά.

 

 

 

Χριστόφορος Σαρδελής: Η κοινωνική συνοχή περνάει όλο και περισσότερο μέσα από την ατομική, συλλογική ΕΚΕ, τον εθελοντισμό και τις κοινωνικές δράσεις

 

 

Στην 125χρονη ιστορία της Εθνικής Ασφαλιστικής και τη δέσμευση της να βρίσκεται στο πλευρό του πολίτη, ιδιαίτερα σε δύσκολες περιόδους, αναφέρθηκε ο κ. Χριστόφορος Σαρδελής, πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής από το βήμα της εκδήλωσης για το Act For Greece – «Η δύναμη των πολλών στην πράξη». «Ελπίζουμε οι σημερινές μας επιλογές να φανούν αντάξιες του ομίλου που έχει συνδέσει το όνομα του με τις φιλοδοξίες του Έλληνα και την ανάπτυξη της οικονομίας. Το ιστορικό βάρος της Εθνικής δεν μας επιτρέπει να σταθούμε αδιάφοροι στις σημερνές δοκιμασίες των συμπολιτών μας. Από την άλλη η δύσκολη συγκυρία παρέχεί και τη μοναδική ευκαιρία να αναδείξουμε το μοναδικό μας εταιρικό DNA, να αποδείξουμε ότι οι άνθρωποι της Εθνικής είμαστε διαφορετικοί και πως για άλλη μία φορά επιλέγουμε να σταθούμε στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

 

Η ΕΚΕ ήταν πάντα ψηλά στις προτεραιότητες της Εθνικής Ασφαλιστικής. Σήμερα όμως ζούμε σε συνθήκες που απαιτούν αυξημένη ευαισθητοποίηση και φυγή από τις χορηγίες ρουτίνας και σε σε αυτό στοχεύει και η χορηγία της Crowdgreece.

 

O Αριστοτέλης στα πολιτικά έλεγε ότι όταν επικρατούν συνθήκες ακραίας φτώχιας δεν μπορείς να μιλάς για βιώσιμη δημοκρατία . Η ιστορία τον επαλήθευσε και η ραγδαία φτωχοποίηση ανέδειξε την ανάγκη διαμόρφωσης νέων συμπεριφορών.

 

Η σημερινή εκδήλωση σηματοδοτεί μία νέα διαδρομή πάνω στην οποία θα χτίσουμε το αύριο. Η εποχή που περιμέναμε το κράτος να φροντίζει για όλα έχει περάσει ανεπιστρεπτεί. Η κοινωνική συνοχή περνάει όλο και περισσότερο μέσα από την ατομική, συλλογική ΕΚΕ, τον εθελοντισμό και τις κοινωνικές δράσεις,. Η Εθνική δηλώνει παρούσα στις δράσεις act for greece, που στοχεύουν στο ζην και τo ευ ζην. Ήδη η εταιρεία έχει δεσμεύσει ένα ποσό της τάξεως των 100.000 ευρώ».

 

 

Λούκα Κατσέλη: «Το crowdfundung είναι ένα νέο χρηματοπιστωτικό εργαλείο, μία διεθνώς καθιερωμένη πρακτική χρηματοδότησης, όπου κάθε φορέας, πολίτης ανάλογα με τις δυνατότητες του μπορεί να συνεισφέρει»

 

Από την πλευρά της η κα Λούκα Κατσέλη, πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, που έχει εκπονήσει τη διαδικτυακή πλατφόρμα του crowdfunding μίλησε για το συγκεκριμένο έργο και τη συνεισφορά της Εθνικής Ασφαλιστικής:

«Η οικογένεια του ομίλου αγκαλιάζει και στηρίζει ένα πρωτοπόρο πρόγραμμα συμμετοχικής χρηματοδότησης crowdfunding  όπως είναι το act for Greece.

Χαίρομαι που βρίσκομαι στην Εθνική Ασφαλιστική, Θυμάμαι πριν από χρόνια είχαμε ξανασυναντηθεί σε μία κρίσιμο περίοδο. Αν κάτι χαρακτηρίζει την εταιρεία είναι ο αναμφισβήτητα πρωταγωνιστικός της ρόλος στην αγορά. Έχει ένα σταθερό ρόλο σε μία αγορά ευμετάβλητη και ευαίσθητη. Η Εθνική αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και βιώσιμο πυλώνα σε μία περίοδο που αμφισβητείται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος της χώρας. Και αυτά τα ποιοτικά χαρακτηριστικά θα ληφθούν σοβαρά υπόψη σε όποια απόφαση ληφθεί για το μέλλον της εταιρείας σύμφωνα με τα όσα απορρέουν από το σχέδιο αναδιάρθρωσης της Εθνικής Τράπεζας.

 

Το πρόγραμμα είναι ένας νέος διαδικτυακός κόμβος ανοιχτός σε όποιους θέλουν να προσφέρουν. Είναι ένα νέο χρηματοπιστωτικό εργαλείο, μία διεθνώς καθιερωμένη πρακτική χρηματοδότησης, όπου κάθε φορέας, πολίτης ανάλογα με τις δυνατότητες του μπορεί να συνεισφέρει με χρήματα ή σε είδος στην υλοποίηση συγκεκριμένων έργων. Ενθαρρύνεται έτσι η συμμετοχή των πολλών. Στην Ευρώπη έξι μόνο χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έχουν δραστηριοποιηθεί στο crowdfunding.

 

Θέσαμε σε λειτουργία πριν τρεις μήνες την πλατφόρμα. Η πρωτοβουλία έχει σαν στόχο να αποτελέσει ένα σύγχρονο εργαλείο υποδοχής καιν υποστήριξης έργων που έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία και οικονομία. Μία πρωτοβουλία  που έχει σαν στόχο να διατηρήσει την πλούσια παράδοση συνεισφοράς της Εθνικής Τράπεζας και του ομίλου της που φέτος συμπληρώνει 175 χρόνια.

Σήμερα στην πλατφόρμα έχουν αναρτηθεί τέσσερις δράσεις μία εκ των οποίων είναι η παροχή σχολικών γευμάτων σε σχολεία. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν 800.000 ευρώ. Η δεύτερη δράση αφορά τα ακριτικά νησιά και την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ευαίσθητες ομάδες και πρόσφυγες, η τρίτη δράση αφορά τη δημιουργία εκπαιδευτικής και ερευνητικής εφαρμογής για την επανάσταση του 1821 και η τέταρτη την επισκευή δύο σκηνών του θεάτρου «Κάρολος Κούν».

 

Σταύρος Κωνσταντάς: «Στηρίξτε την πρωτοβουλία της Εθνικής»

 

Από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς, διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κάλεσε τους ανθρώπους της Εθνικής σε όλο το φάσμα της διοίκησης και του δικτύου να συμμετέχουν σε αυτή την πρωτοβουλία. «Η Εθνική Ασφαλιστική» τόνισε «στηρίζει ενεργά την πρωτοβουλία που ξεκίνησε η Εθνική Τράπεζα, έχοντας την κοινωνική ευαισθησία να καλύπτει ανάγκες. Θα συμβάλλουμε με δύο τρόπους με τη χρηματοδότηση 100.000 ευρώ και με τη συνδρομή του δικτύου και των εργαζομένων για να ενημερώσουμε τους ασφαλισμένους μας».

 

Γιώργος Ζαφείρης: Ένα ευρώ σε κάθε ασφαλιστήριο μπορεί να στηρίξει επιλεγμένους σκοπούς και να εξισορροπήσει τις ανισότητες

 

Στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες στη χώρα μας και την πολιτική της Εθνικής Ασφαλιστικής στην ΕΚΕ αναφέρθηκε ο κ. Ζαφείρης, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων της Εθνικής Ασφαλιστικής. Όπως είπε «σήμερα η ΕΚΕ αποκτά καινούρια διάσταση και η φήμη μίας εταιρείας αποτελεί ισχυρό κεφάλαιο. Η ΕΚΕ αποτελεί στρατηγική επιλογή και οφείλει να έχει θετική ανταπόκριση στα μακροχρόνια αποτελέσματα του οργανισμού. Το ερώτημα είναι στο γρίφο της ΕΚΕ υπάρχει λύση που να συνδέει τα κέρδη με την ανθρωπιά, τον πελάτη με τον μέτοχο και όλα τα εμπλεκόμενα μέρη με έναν κοινωνικό σκοπό, διασφαλίζοντας τη φήμη και τη συνέχεια της εταιρείας. Σε περιόδους κρίσης η καλή φήμη μίας εταιρείας και οι δράσεις κοινωνικής ευθύνης αποτελούν την ίδια όψη του νομίσματος και αποτελούν αξιοπιστία για τον οργανισμό. Για εταιρείες με την ιστορία, το μέγεθος της Εθνικής η ΕΚΕ είναι υπόθεση όλων μας. Είναι η πρώτη φορά που μία τόσο συντονισμένη και διευρυμένη δράση αποτελεί υπόθεση των 2.000 συνεργατών της εταιρείας, όλων των ανθρώπων της και των εργαζομένων, που έρχονται σε επαφή με εκατοντάδες χιλιάδες πελάτες που μας εμπιστεύονται. Ένα ευρώ σε κάθε ασφαλιστήριο μπορεί να στηρίξει επιλεγμένους σκοπούς και αυτό θα επιστρέψει στην κοινωνία και θα εξισορροπήσει τις ανισότητες. Η δέσμευση μας στην τράπεζα που πρωτοστάτησε στη δράση αυτή είναι 100.000 ευρώ και προτεραιότητα μας οι γιατροί του κόσμου. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 30.000 ευρώ. Στη συνέχεια θα χρειαστούν συμμαχίες, ήδη η διοίκηση της Βιοιατρικής διαθέτει ένα ευρώ για κάθε συμβόλαιο πρωτοβάθμιας περίθαλψης που προέρχεται από την Εθνική.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*