Διπλή ψήφος εμπιστοσύνης στην Ευρωπαϊκή Πίστη

Ως διπλή ψήφο εμπιστοσύνης στην εταιρεία αντιλαμβάνονται τα στελέχη της Ευρωπαϊκής Πίστης την είσοδο στο μετοχικό κεφάλαιο αυτής κατά 15,1% της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και την ενίσχυση κατά 15,083% της συμμετοχής του βασικού μετόχου της και Προέδρου του Δ.Σ., Χρήστου Γεωργακόπουλου, στο μ/κ  της εισηγμένης.

Τις μετοχές της Ευρωπαϊκής Πίστης πούλησε η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία, ακολουθώντας τις μνημονιακές δεσμεύσεις, αποεπενδύει από την ασφαλιστική αγορά.

Όπως δηλώνουν στο IW υψηλόβαθμοι παράγοντες της εταιρείας, «σε μια περίοδο που η ελληνική οικονομία βιώνει το σκληρό πρόσωπο της ύφεσης και η ασφαλιστική αγορά παλεύει για να διατηρήσει τα μεγέθη της, ένας ισχυρός ευρωπαϊκός φορέας χρηματοδότησης επιλέγει να τοποθετηθεί στην Ευρωπαϊκή Πίστη, τη μοναδική εισηγμένη ασφαλιστική εταιρεία στην Ελλάδα και, παράλληλα, ο πρόεδρός της δηλώνει εμπράκτως τη στήριξή του στην προσπάθεια ενίσχυσης της παρουσίας που σήμερα κατέχει η εταιρεία στον κλάδο, αυξάνοντας την άμεση συμμετοχή του από το 8% στο 23% και την έμμεση συμμετοχή του στο περίπου 40%».

Η Τράπεζα της Ελλάδος ενέκρινε, προημέρων, με αποφάσεις της Επιτροπής Πιστωτικών και Ασφαλιστικών Θεμάτων την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνολική αξία και των δύο συναλλαγών κινούνται στη ζώνη των 10 έως 12 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά την πορεία της Ευρωπαϊκής Πίστης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα μεγέθη της στο τετράμηνο, φέτος, κινήθηκαν στα επίπεδα του 2015, όταν ο κλάδος συνεχίζει να ακολουθεί πτωτική πορεία, με αποτέλεσμα η εταιρεία να κερδίζει μερίδια αγοράς.

Σημειώνεται ότι, η Ευρωπαϊκή Πίστη είχε το 2015 την έβδομη συνεχή χρονιά ανοδικών μεγεθών. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σημείωσε αύξηση των προ φόρων κερδών κατά 6,6% στα 16,1 εκ. ευρώ, έναντι 15,1 εκ. ευρώ το 2014, αύξηση των δεδουλευμένων ασφαλίστρων κατά 3,8% στα 172,7 εκ. ευρώ, έναντι 166,3 εκ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση, ενώ ενίσχυσε την καθαρή θέση, στα 81,1 εκ. ευρώ, κατά 13,3% ή 9,5 εκ. ευρώ σε σχέση με τις 31/12/2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*