ΕΑΔΕ: Αφορολόγητο και στους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Αντιπροσωπεία του ΕΕΑ και εκπροσώπων της Διαμεσολάβησης και των Ελευθέρων Επαγγελματιών, είχαν συνάντηση στις 28 Απριλίου 2016, με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη. Θέμα της συνάντησης ήταν τα νέα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση και τα οποία πλήττουν καίρια τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, τους μικρομεσαίους Επιχειρηματίες και τους Ελευθέρους Επαγγελματίες.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της ΕΑΔΕ, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Γ. Γραμματέας της ΕΑΔΕ, κ. Παναγιώτης Λελεδάκης, και ο Φοροτεχνικός Σύμβουλος του ΕΕΑ και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών και Φορολογικών Αναλύσεων, κ. Παναγιώτης Παντελής.

main_EEA_ALEXIADIS_28.4__5_

Η ΕΑΔΕ στην προσπάθεια της να επιτύχει ελάφρυνση των εξωφρενικών οικονομικών επιπτώσεων που φέρνει το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, αποφάσισε να υποβάλει στον κ. Αλεξιάδη το Αντιπροσωπεία του ΕΕΑ και εκπροσώπων της Διαμεσολάβησης και των Ελευθέρων Επαγγελματιών, είχαν συνάντηση στις 28 Απριλίου 2016, με τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Θέμα της συνάντησης ήταν τα νέα ασφαλιστικά και φορολογικά μέτρα που έχει καταθέσει η Κυβέρνηση και τα οποία πλήττουν καίρια τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, τους μικρομεσαίους Επιχειρηματίες και τους Ελευθέρους Επαγγελματίες. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος της ΕΑΔΕ, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Γ. Γραμματέας της ΕΑΔΕ, κ. Παναγιώτης Λελεδάκης, και ο Φοροτεχνικός Σύμβουλος του ΕΕΑ και Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κέντρου Οικονομικών και Φορολογικών Αναλύσεων, κ. Παναγιώτης Παντελής. Η ΕΑΔΕ στην προσπάθεια της να επιτύχει ελάφρυνση των εξωφρενικών οικονομικών επιπτώσεων που φέρνει το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο για τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, αποφάσισε να υποβάλει στον κ. Αλεξιάδη το αίτημα για παροχή του αφορολογήτου των μισθωτών και στους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές, στηριζόμενη στο γεγονός της δήλωσης των εισοδημάτων τους με εκκαθαρίσεις των Εταιρειών και άρα φορολόγησης τους κατά 100% αυτών. Υπενθυμίζεται ότι για όλους τους Ελεύθερους Επαγγελματίες δεν ισχύει τα τελευταία χρόνια αφορολόγητο, στην περίπτωση δε που αυτό θα ίσχυε, θα επέφερε μείωση φόρου εισοδήματος έως 2.000 ευρώ περίπου ετησίως, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος. ΕΑΔΕ Κάνιγγος 27 * 106 82 Αθήνα Τηλ. : 210 3827354 Fax : 210 3827354 E-mail : hefepi@ath.forthnet.gr 2

 

Η ΕΑΔΕ έθεσε επίσης το ζήτημα της προαιρετικής παρακράτησης του 20% του εισοδήματος μηνιαίως, ως φόρου εισοδήματος, όπως αυτό ίσχυε για μερίδα Διαμεσολαβητών κατά το παρελθόν, και είχε ως αποτέλεσμα την απαλλαγή από την υποχρέωση προκαταβολής φόρου. Από την μεριά του ο Πρόεδρος του ΕΕΑ, κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, έθεσε επιπλέον το θέμα της ασυνέπειας του Υπουργείου στην υλοποίηση της απόφασης για τον έλεγχο των ανασφάλιστων οχημάτων και τις επιπτώσεις που επέρχονται τόσο στην ελληνική κοινωνία όσο και στα κρατικά έσοδα. Η συζήτηση έγινε σε κλίμα κατανόησης για το δίκαιο των αιτημάτων, και υπήρξε σαφής δέσμευση του Υπουργού για την μελέτη και επίλυση των ζητημάτων. Στο θέμα των ανασφάλιστων τόνισε ότι η καθυστέρηση οφείλεται κυρίως στην μη υλοποίηση της απόφασης από την ΓΓΠΣ. Η ΕΑΔΕ δηλώνει για άλλη μία φορά ότι θα συνεχίσει με κάθε τρόπο να αναζητά διέξοδο από τις καταστροφικές συνέπειες που επιφέρει το υπό ψήφιση ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο στον χώρο της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, ενώ παράλληλα θα συνεχίσει να μάχεται για την ανατροπή του. , στηριζόμενη στο γεγονός της δήλωσης των εισοδημάτων τους με εκκαθαρίσεις των Εταιρειών και άρα φορολόγησης τους κατά 100% αυτών. Υπενθυμίζεται ότι για όλους τους Ελεύθερους Επαγγελματίες δεν ισχύει τα τελευταία χρόνια αφορολόγητο, στην περίπτωση δε που αυτό θα ίσχυε, θα επέφερε μείωση φόρου εισοδήματος έως 2.000 ευρώ περίπου ετησίως, ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*