Ενημέρωση από την ΕΑΔΕ για τις εξελίξεις στη διαμεσολάβηση

 

Το Σάββατο 23 Απριλίου 2016  πραγματοποιήθηκε  στον       ΑΣΤΕΡΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ  και στα πλαίσια του πολυσυνεδρίου         Money Show, εκδήλωση της ΕΑΔΕ, που είχε  στόχο την ενημέρωση των Μελών των Σωματείων για τα τρέχοντα θέματα που αφορούν τον κλάδο.

Την εκδήλωσε χαιρέτησε ο Πρόεδρος του ΕΕΑ                                             κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, κάνοντας εστιασμένη αναφορά στα προβλήματα που θα φέρει το νέο Ασφαλιστικό σύστημα στον Κλάδο.

Ο Πρόεδρος της ΕΑΔΕ και του ΠΣΣΑΣ, κ.  Δημήτρης Γαβαλάκης αναφέρθηκε σε   όλες   τις κινητοποιήσεις και  δράσεις που πραγματοποιήθηκαν  από τον Ιανουάριο του 2016 όταν και δημοσιοποιήθηκαν για πρώτη φορά οι προθέσεις της Κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό και ενημέρωσε  για τις αναμενόμενες εξελίξεις και τις προσπάθειες που θα καταβάλει η ΕΑΔΕ για την αντιμετώπισή τους.

20160423125026

Στην συνέχεια ο Γ. Γραμματέας της ΕΑΔΕ και Πρόεδρος του ΠΣΑΣ,            κ. Παναγιώτης  Λελεδάκης ανέπτυξε τα βασικά σημεία της νέας Οδηγίας  της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της IDD, που τίθεται σε διαβούλευση και  που αναμένεται να γίνει νόμος του κράτους το 2018 και  αφορά  όλα τα δίκτυα διανομής ασφαλιστικών και επενδυτικών προϊόντων.

Στην τελευταία ενότητα η κ. Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος της ΕΕΑΕ,  και Ειδική Σύμβουλος  της ΕΑΔΕ,   παρουσίασε τις θέσεις που έχει υποβάλει η ΕΑΔΕ για τις σχεδιαζόμενες τροποποιήσεις  των  Πράξεων  της Τραπέζης τις Ελλάδος αλλά και για τα άλλα θέματα που αφορούν το ισχύον εποπτικό πλαίσιο.

Ακολούθησε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με το κοινό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*