Παντελής Παντελίδης και ασφαλής κατανάλωση αλκοόλ

Συνέντευξη στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου «Tatiana Live» στο κανάλι Ε έδωσε η ειδική παθολόγος Αναστασία Μοσχοβάκη, όπου αναφέρθηκε στον θάνατο του τραγουδιστή Παντελή Παντελίδη και στο συνδεόμενο πρόβλημα της κατάχρησης αλκοόλ στην Ελλάδα σήμερα.

Μεταξύ άλλων η γιατρός ανέφερε τα εξής:

  • Παρά το γεγονός ότι τα γενικά ασφαλή επιτρεπόμενα όρια μπορεί να τροποποιηθούν ανάλογα με τα παθολογικά ευρήματα και τα νοσήματα που εντοπίζονται κατά την ιατρική εξέταση, παραμέτρους της κληρονομικότητας και τα λαμβανόμενα φάρμακα, η ασφαλής επιτρεπόμενη κατανάλωση αλκοόλ γενικώς είναι έως δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες ηλικίας κάτω των 65 ετών, έως ένα ποτό την ημέρα για τους άνδρες ηλικίας 65 ετών και άνω, έως ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες κάθε ηλικίας.
  • Παρά το γεγονός ότι μία μερίδα ποτού ευρίσκεται στα όρια της μέγιστης επιτρεπόμενης κατανάλωσης πριν την οδήγηση, προτιμήστε να μην καταναλώσετε καθόλου αλκοόλ και μην επιβαίνετε σε αμάξια οδηγών που έχουν καταναλώσει αλκοόλ πριν την οδήγηση.
  • Mία μερίδα ποτού είναι 355 ml μπύρας με συνήθη περιεκτικότητα σε αλκοόλ 5%, 148 ml κρασιού συνήθους περιεκτικότητας σε αλκοόλ 12% και 44 ml ποτού (π.χ. τυπικά είδη βότκας τσίπουρου) με περιεκτικότητα σε αλκοόλ 40%.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες και θέματα πρόληψης στο μπλογκ της Α. Μοσχοβάκη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*