Τελεσίγραφο για το ωράριο

Πράξεις και όχι άλλες διαπιστώσεις από το Υπουργείο Υγείας θέλουν να δουν οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι μετά την πρόσφατη παραδοχή του Ανδρέα Ξανθού για την αποτυχία –σε μεγάλο βαθμό– του διευρυμένου ωραρίου (εδώ) σκληραίνουν τη στάση τους.

Διορία λίγων ημερών για τη ρύθμιση του ωραρίου δίνει στον υπουργό ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ), ο οποίος προειδοποιεί με άρση των διημερεύσεων (ωράριο 8 π.μ. – 8 μ.μ.) από 1/5/2016, εξαιρουμένων των αργιών και Σαββατοκύριακων.

lourantos«Η απόφαση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του φαρμακευτικού κλάδου να οριστεί εκ μέρους της πολιτείας συγκεκριμένο ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων, πέραν του οποίου θα ορίζονται καθημερινά οι εφημερίες» αναφέρει χαρακτηριστικά σε επιστολή του προς τον Α. Ξανθό ο πρόεδρος του ΦΣΑ Κωνσταντίνος Λουράντος.

Οι αποφάσεις του ΦΣΑ, που είναι και ο μεγαλύτερος φαρμακευτικός σύλλογος της χώρας, συνήθως είναι τροχιοδεικτικές της στάσης που θα κρατήσει συνολικά ο κλάδος για ένα θέμα. Συνεπώς, η απόφαση και των άλλων συλλόγων να κινηθούν σε αντίστοιχη κατεύθυνση θα πρέπει να θεωρείται σχεδόν βέβαιη.

Εξάλλου, το ερχόμενο Σάββατο 16 Απριλίου πραγματοποιείται η Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, όπου μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι κι αυτό του ωραρίου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*