Ανδ. Ξανθός: Η μετανάστευση επιστημόνων αποτελεί απειλή για το ΕΣΥ

Απειλή για τη βιωσιμότητα του ΕΣΥ χαρακτήρισε τη μετανάστευση των επιστημόνων ο υπουργός Υγείας, από τη Θεσσαλονίκη και το «Exploring Novel Medical Frontiers», σε μια από τις σπάνιες δημόσιες εμφανίσεις / ομιλίες του σε συνέδριο.

Ο κ. Ξανθός, επισημαίνοντας πως προτεραιότητα για την Κυβέρνηση αποτελεί η επένδυση στο ανθρώπινο δυναμικό, τόνισε την πρόθεσή του να αναβαθμιστεί η ιατρική εκπαίδευση, κυρίως στον χώρο της ειδικότητας. «Πρέπει να πείσουμε τους νέους γιατρούς ότι έχουν μέλλον στην Ελλάδα. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει ξεκινήσει ένας δίαυλος επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας με τις ιατρικές σχολές και τις πανεπιστημιακές κλινικές», σημείωσε σχετικά.

Αναφερόμενος στα προβλήματα του ΕΣΥ, τα οποία είναι οξυμένα την περίοδο που διανύουμε, ο Α. Ξανθός έθεσε τις προτεραιότητες για το επόμενο διάστημα κι αφού θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα αξιολόγησης. «Έχει ανάγκη ο κόσμος για αξιόπιστη δημόσια περίθαλψη, προτεραιότητά μας όμως είναι η επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό, κάτι που δεν έγινε τα τελευταία χρόνια. Αυτό θα επιτευχθεί με την αναβάθμιση της ιατρικής εκπαίδευσης, των ερευνητικών εργαστηρίων, και τις επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες» είπε.

Πηγή: virus.com.gr / AΠΕ-ΜΠΕ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*