Μποϊκοτάζ φοροτεχνικών στις δηλώσεις εισοδήματος!

Του Νώντα Χαλδούπη

«Πονοκέφαλο» στο Υπουργείο Οικονομικών προκαλεί το «μποϊκοτάζ» στις δηλώσεις φόρου εισοδήματος που ανακοίνωσαν οι λογιστές/φοροτεχνικοί αμέσως μόλις άνοιξε η εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή των δηλώσεων.

Οι λογιστές ανακοίνωσαν αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων και δήλωσαν ότι θα προχωρήσουν σε αποκλεισμούς εφοριών σε όλη τη χώρα, αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στα σχέδια του Υπουργείου Εργασίας για υπολογισμό των ασφαλιστικών τους εισφορών με συντελεστή 20% επί των εσόδων.

Όπως ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι του κλάδου, ο νέος τρόπος υπολογισμού οδηγεί σε εξοντωτικές επιβαρύνσεις, καθώς θα καταλήγει το 70% και πλέον του εισοδήματός τους σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές.

«Εάν εφαρμοστεί το νέο σύστημα υπολογισμού των εισφορών, του χρόνου θα είναι αδύνατη η υποβολή φορολογικών δηλώσεων, γιατί –πολύ απλά– δεν θα υπάρχουν λογιστικά γραφεία και ελεύθεροι επαγγελματίες, αφού θα έχουν βάλει λουκέτο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος Κωνσταντίνος Κόλλιας.

«Καλούμε όλους τους συναδέλφους να βάλουν κατά μέρος τα πολιτικά και συνδικαλιστικά “εγώ” τους και να απέχουν από την υποβολή δηλώσεων, ώστε το μήνυμα αντίδρασης να είναι ηχηρό, γιατί όλοι μαζί μπορούμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ Βασίλης Καμπάνης.

«Οι οικονομολόγοι –λογιστές φοροτεχνικοί– στηρίζουν τον επιστημονικό τους φορέα και αποφάσισαν να απέχουν από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων ως ένδειξη διαμαρτυρίας στο προωθούμενο ασφαλιστικό νομοσχέδιο» σημείωσε ο εκπρόσωπος της ΠΟΟΕΕΕ Παναγιώτης Θεοδωρακόπουλος.

Σε πρώτη φάση, η αποχή θα διαρκέσει έως και τις 18 Απριλίου, οπότε και θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*