Η Ευρωπαϊκή Πίστη θωρακίζεται έναντι της απάτης με λύσεις της  SAS

Σε στρατηγική συνεργασία με την SAS προχώρησε η Ευρωπαϊκή Πίστη, υιοθετώντας λύσεις Fraud Framework for Insurance και SAS Visual Analytics, με στόχο να θωρακίσει τόσο την ίδια όσο και το εκτεταμένο Δίκτυο Πωλήσεων που διαθέτει, αλλά και παράλληλα να εκσυγχρονίσει και να αυτοματοποιήσει τις εσωτερικές της διαδικασίες στον κλάδο αποζημιώσεων αυτοκινήτου.

 

H Ευρωπαϊκή Πίστη, όντας μία ελληνική φερέγγυα ασφαλιστική εταιρία, με περισσότερους από 500.000 πελάτες, δίκτυο πωλήσεων που φτάνει τους 5.000 συνεργάτες και σταθερή οικονομική ανάπτυξη, εμπιστεύεται ως στρατηγικό συνεργάτη την SAS Ελλάδος, Κύπρου και Βουλγαρίας και επενδύει στην αξιοπιστία των εργαλείων της.

 

Οι διαδικασίες διαχείρισης και καταπολέμησης της απάτης επιτυγχάνονται μέσω του προηγμένου μηχανισμού analytics, ο οποίος αξιοποιεί πολλαπλές τεχνικές όπως predictive modeling, text mining, αναζήτηση σε βάσεις δεδομένων, αυτοματοποιημένους επιχειρηματικούς κανόνες, ανίχνευση ανωμαλιών και κανόνες δικτύου προκειμένου να ανακαλύψει την απάτη. Με το συγκεκριμένο μηχανισμό, η εταιρία βελτιστοποιεί και μεγιστοποιεί τους τρόπους εύρεσης απάτης και καταφέρνει να αυτοματοποιήσει τη διαδικασία διαχείρισης των απαιτήσεων, να μειώσει το Δείκτη Ζημιών (Loss Ratio), να αυξήσει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα, παρέχοντας καλύτερο customer service και να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της στην ελληνική αγορά.

 

Ο Αντιπρόεδρος Δ.Σ. και Γενικός Διευθυντής Χαρτοφυλακίου κ. Ν. Χαλκιόπουλος δήλωσε σχετικά: «Η διαχείριση και καταπολέμηση της απάτης είναι από τα πλέον σημαντικά θέματα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε τόσο σε βραχυπρόθεσμο όσο και μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα. Η συνεργασία με τη SAS αποτελεί μία στρατηγική επιχειρηματική απόφαση που θα μας προσφέρει το απαραίτητο στρώμα προστασίας από την απάτη αλλά και θα αυξήσει τις αναλυτικές μας δυνατότητες. Είμαστε βέβαιοι πως η υιοθέτηση των λύσεων SAS Fraud Framework for Insurance και SAS Visual Analytics θα δώσει το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην Ευρωπαϊκή Πίστη που προσβλέπει για να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της ασφαλιστικής αγοράς».

Ο κ. Νίκος Πέππας, Country Manager Greece, Cyprus, Bulgaria της SAS δηλώνει πως «Με μεγάλη χαρά αλλά και αντίστοιχο αίσθημα ευθύνης υποδεχόμαστε τη συνεργασία μας με την Ευρωπαϊκή Πίστη.

Αποτελεί σίγουρα τιμή η εμπιστοσύνη που δείχνει η Ευρωπαϊκή Πίστη στην ποιότητα των λύσεων και στους ανθρώπους της SAS. Η επένδυση στις συγκεκριμένες λύσεις θα βοηθήσει την εταιρία τόσο στην καταπολέμηση της απάτης όσο και στην απόκτηση ακόμα μεγαλύτερου ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος».

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*