Σε ακινησία 12 ασθενοφόρα λόγω… πινακίδων

Αυτογκόλ βάζει για μία ακόμη φορά η ελληνική πολιτεία, που μοιάζει ανίκανη να αξιοποιήσει ακόμη και υποδομές που της παραχωρούνται.

ambulance-polakisΟ λόγος για τα 9 πλήρως εξοπλισμένα ασθενοφόρα που προσέφερε με 3ετή σύμβαση το Πυροσβεστικό Σώμα στις 23 Ιανουαρίου 2016, παρουσία της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας (εδώ), και τα οποία δύο μήνες μετά, παραμένουν παρκαρισμένα στο προαύλιο της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ.

Δίπλα τους, και τα δεκάδες (65-70) χαλασμένα οχήματα που δεν επισκευάζονται λόγω έλλειψης ανταλλακτικών. «Θλιβερή εικόνα», αν σκεφτεί κανείς ότι η προσφορά ήταν αποτέλεσμα επαφών για τη συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών του δημοσίου, εγκαινιάζοντας ουσιαστικά μια νέα προσπάθεια για αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων για την εξυπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το ekabnews.gr, το πρόβλημα αφορά την έκδοση πινακίδων από το Υπουργείο Μεταφορών και, παρότι το εν λόγω ζήτημα το έχει αναλάβει προσωπικά ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑΒ, αυτό δεν αναμένεται να λυθεί σύντομα.

Υπενθυμίζεται ότι τα 9 οχήματα που προσφέρθηκαν στο ΕΚΑΒ αποτελούν μέρος της δωρεάς 12 συνολικά ασθενοφόρων του Κοινωφελούς Ιδρύματος Ιωάννη Σ. Λάτση και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2009.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*