Ο Γιώργος Κώτσαλος, διευθύνων σύμβουλος Ομίλου INTERAMERICAN

Interamerican: Έμφαση σε καινοτόμα προιόντα και διπλασιασμό με προσλήψεις 2000 ατόμων στο δίκτυο agency

 

[starbox]

 

 

Tου Νίκου Σακελλαρίου

 

Στον διπλασιασμό των συνεργατών του εταιρικού δικτύου πωλήσεων Agency με την εφαρμογή του προγράμματος Genesis και την πρόσληψη 2.000 νέων εξειδικευμένων στα χρηματοοικονομικά financial advisors η Interamerican στοχεύει να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερα και εξειδικευμένες παροχές υπηρεσιών σε παλαιότερα και νέα προιόντα Γενικών Ασφαλίσεων, Υγείας και Ζωής.  Ταυτόχρονα ενισχύθηκε το δίκτυο των Brokers ενώ παραμένει ισχυρή και πρωτοποριακή σε ότι αφορά τις online πωλήσεις μέσω της Anytime η οποία έκλεισε το 2015 με 258.157 συμβόλαια (αύξηση 15% έναντι του 2014). Ο διευθύνων σύμβουλος της Interamerican Ελλάδας , Γ. Κώτσαλος  επεσήμανε ότι θα διατηρήσει τις υπάρχουσες συνεργασίες με τις τράπεζες διευκρινίζοντας ότι εάν υπάρξουν αλλαγές στον υπάρχοντα τραπεζικό χάρτη θα αναθεωρηθούν τα σχέδια. Επίσης σε ότι αφορά τις εξαγορές εταιρειών ή χαρτοφυλακίων δεν απέκλεισε κάποιο ενδεχόμενο διευκρινίζοντας ότι θα εξεταστούν όλες οι προυποθέσεις προκειμένου οι εξαγορές αυτές να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία.

 

Τεχνολογική πρωτοπορία

 

Η Interamerican αποτελεί μία τεχνολογική πρωτοπορία για τον ασφαλιστικό κλάδο γενικότερα καθώς τα τελευταία 6 χρόνια έχει επενδύσει πάνω από 70 εκατ. Ευρώ σε τεχνολογικές υποδομές. Στρατηγικά η Interamerican στοχεύει να γίνει ο απόλυτος “ψηφιακός ασφαλιστής” της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

 

Επικεντρώνει το ενδιαφέρον της στους Κλάδους Υγείας , Αστικής Ευθύνης  και Αγροτικές Ασφαλίσεις

Το επικεντρωμένο ενδιαφέρον της Interamerican στους κλάδους Ζωής και Υγείας και στις Γενικές Ασφαλίσεις και την διατήρηση μικρότερων προσδοκιών από τις Συντάξεις (εξαιτίας της εξαιρετικής δυσκολίας που απαιτείο χειρισμός τους)  διακήρυξε η Interamerican κατά τη χθεσινή Συνέντευξη Τύπου. Η εταιρεία στα πλαίσια της ισορροπημένης πολυκαναλικής διανομής προιόντων στοχεύει στη δημιουργία νέων προιόντων προσαρμοσμένων στις ανάγκες της εποχής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το νέο προιόν ασφάλισης αυτοκινήτου το Buy the Mile με το οποίο μπορεί κάποιος ασφαλισμένος να προαγοράσει ασφάλιση ανά διανυθέντα χιλιόμετρα. Με τον τρόπο αυτό στοχεύσει να απορροφήσει κάποιο μέρος των ανασφάλιστων οχημάτων που ανήκουν σε καταναλωτές περιορισμένης χρήσης (εποχιακούς ή μικρών διαδρομών).  Το δεύτερο καινοτόμο προιόν που θα λανσαριστεί άμεσα θα είναι το Πολυασφαλιστήριο το οποίο θα περιέχει (σε καλύτερες τιμές απ’ ότι μεμονωμένα ) ένα ολοκληρωμένο πακέτο πωλήσεων σε όλων των ειδών τα ασφαλιστήρια που μπορούν να ενδιαφέρουν έναν ασφαλισμένο.  Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στις Αγροτικές Ασφαλίσεις οι οποίες λειτουργούν στα πλαίσια Συμβολαιακής Γεωργίας όπως κάνουν διάφορες τράπεζες.  “Οι αγροτικές ασφαλίσεις είναι ένας κλάδος που μένει κενός μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην κοινωνική ασφάλιση” επεσήμανε ο κ. Κώτσαλος. Τέλος , ένας σημαντικός υποκλάδος των Γενικών Ασφαλίσεων ο οποίος εμφανίζει ιδιαίτερη ζήτηση είναι οι ασφαλίσεις αστικής ευθύνης των νέων επαγγελματιών.

 

Μεγάλη ζήτηση για προιόντα Υγείας

“Πουλάμε Σύστημα Υγείας και όχι απλώς προιόντα υγείας” υπερθεμάτισε ο κ. Κώτσαλος σε ερώτηση του I.W. Σχετικά με τις καθετοποιημένες δομές που έχει στην Υγεία ο όμιλος Interamerican και την αυξημένη ζήτηση για προιόντα υγείας. “Για πρώτη φορά βλέπουμε να υπάρχει ζήτηση για προιόντα υγείας από 30άρηδες όταν παλαιότερα η ζήτηση ήταν αυξημένη κυρίως στην ηλικία των 40-50ετών ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και ο ανταγωνισμός ανάμεσα στις εταιρείες.” Ο κ. Κώτσαλος αποκάλυψε ότι θα δημιουργηθεί και νέο μεγάλο διαγνωστικό κέντρο της Interamerican στην Β. Αττική.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*