Οι κορυφαίες 10 ΕΠΥ στην Ελλάδα βάσει τζίρου

Ανεμπόδιστη φαίνεται πως είναι η πορεία ανάπτυξης των Εταιρειών Παροχής Υπηρεσιών (ΕΠΥ) στον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Οχημάτων, αφού έκλεισαν το 2015 ασφαλίζοντας έναν στόλο από 615.000 οχήματα σε σύνολο 5.450.000 κυκλοφορούντων οχημάτων, όταν το 2014 είχαν εκδώσει περί τα 400.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια.

Η εν λόγω κατηγορία εταιρειών αριθμεί πλέον 10 νομικά πρόσωπα που μοιράζονται έναν τζίρο ο οποίος σε αξία φαίνεται πως ξεπερνά τα 125 εκατ. ευρώ. Το IW αποκαλύπτει σήμερα ποια είναι η δεκάδα των ΕΠΥ που δραστηριοποιούνται στην αγορά και μάλιστα τις κατατάσσει βάσει τζίρου 2015.

Ειδικότερα, στον κλάδο δρουν οι:

–          Evolution Insurance Company Limited

–          Enterprise Insurance Company

–          Amtrust

–          Societatea De Asigurare – ReasigurareCity Insurance

–          Euroins Insurance

–          HD Insurance

–          Alpha Insurance

–          Qudos Insurance

–          Euro Insurancies

–          Elite Insurance Company Limited

Στο μεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν ότι μερίδα εκπροσώπων από τις ανωτέρω εταιρείες συνεχίζουν τις επαφές τους προκειμένου να συνδικαλιστούν συγκροτώντας φορέα εκπροσώπησής τους, με σκοπό την προάσπιση των συμφερόντων τους.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι πρώτες επαφές φαίνεται πως έχουν ήδη γίνει, ενώ έπεται συνέχεια. Σημειώνεται ότι οι εν λόγω εταιρείες δεν μετέχουν στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και ως εκ τούτου επιδιώκουν να αποκτήσουν συγκροτημένη «φωνή» στην αγορά

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*