11η Ημερίδα InsuranceForum.gr, σε συνεργασία με τον σύλλογο ασφαλιστών Λάρισας

Μετά την μεγάλη επιτυχία της ημερίδας του insuranceforum.gr στη Θεσσαλονίκη η Insurance Innovation, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας, διοργανώνει την 11η Ημερίδα της για πρώτη φορά στην πόλη της Λάρισας, την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016 (17.00-21.00) στο Divani Palace.

Στο πρόγραμμα της ημερίδας, η οποία καλείται να διαδραματίσει τον δικό της πρωτοποριακό και αναπτυξιακό ρόλο στην ασφαλιστική αγορά του νομού Λάρισας, θα αναπτυχθούν και θα συζητηθούν μεταξύ άλλων τα θέματα:

  • Kλάδος αυτοκινήτου – ανταγωνισμός άνευ ορίων
  • Mαύροι κωδικοί και αθέμιτες πρακτικές
  • Solvency II και πώς αυτό επηρεάζει την ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Ως γνωστόν, η ασφαλιστική αγορά λειτουργεί από την 1η Ιανουαρίου 2016 εντός του νέου πλαισίου Solvency II, υιοθετώντας ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων των ασφαλιστικών εταιρειών. Η εφαρμογή του νέου πλαισίου, το οποίο αντικατέστησε πλήρως το επί πολλά χρόνια ισχύον σύστημα, αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο, ο οποίος καλείται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του.

Επηρεάζονται μόνο οι ασφαλιστικές επιχειρήσεις; Υπάρχει ενιαία βούληση να αποβληθούν από την αγορά κακές πρακτικές του παρελθόντος, όπως οι μαύροι κωδικοί και οι αθέμιτες πρακτικές; Μέχρι πού θα φθάσει ο ανταγωνισμός στον κλάδο αυτοκινήτων; Ποιος ωφελείται και ποιος βλάπτεται; Πώς έχουν μεταβληθεί οι καταναλωτικές συμπεριφορές στο πλαίσιο της οικονομικής ύφεσης; Ερωτήματα που θα τεθούν κατά την διάρκεια της ημερίδας και θα κληθούν να απαντήσουν εκπρόσωποι των εταιρειών και της διαμεσολάβησης, ανεξάρτητοι επιστήμονες και ειδικοί εισηγητές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημερίδες του insuranceforum.gr έχουν σχεδιασθεί βάσει νέας οργανωτικής δομής, που περιλαμβάνει ομιλίες αλλά κυρίως «τραπέζια συζήτησης», με συμμετοχή των παρισταμένων, ανταλλαγή απόψεων και έκδοση συμπερασμάτων.

Η ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Επιμελητηρίου Λάρισας, του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) και της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος (ΕΕΑΕ), καθώς και υπό τον συντονισμό του Αριστείδη Βασιλειάδη, γενικού διευθυντή της Insurance Innovation.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα γίνει και η κοπή της πίτας των μελών του Συλλόγου Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ν. Λάρισας.

 

Μεγάλοι χορηγοί

ΑRAG ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

GLASSDRIVE

INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

OΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

 

Χορηγός

AIG

 

Με την υποστήριξη της…

INSURANCE PRO

 

Η ημερίδα υποστηρίζεται επικοινωνιακά…

  • από τα sites: Asfalisinet.gr, insuranceworld.gr, insurance-eea.gr και dikaiologitika.gr
  • από τα κλαδικά έντυπα: Περιοδικό insuranceworld, εφημερίδα asfalizomai και Larissanet
  • από τα μεγαλύτερα οικονομικά sites της χώρας: Euro2day.gr και sofokleousin.gr

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για τα χορηγικά πακέτα μπορείτε να επικοινωνείτε με τον κ. Αριστείδη Βασιλειάδη, τηλ.: 2312 201 003 ή στο e-mail: administrator@insuranceforum.gr.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*