Κινδυνεύει με λουκέτο το Επικουρικό Κεφάλαιο

Νέα επιστολή προς την Τράπεζα της Ελλάδος, καθώς και στο υπουργείο Οικονομικών, με την οποία ζητεί την άμεση προώθηση στη Βουλή νομοσχεδίου που θα διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του Επικουρικού Κεφαλαίου απέστειλε, σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση του φορέα.

Στην επιστολή, αποδέκτες της οποίας είναι ο υπουργός, Ευκλείδης Τσακαλώτος και η διευθύντρια της ΔΕΙΑ, κ.  Ιωάννα Σεληνιωτάκη, τονίζεται ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο θα καταρρεύσει οικονομικά εφόσον της επιδιωκόμενης νομοθετικής ρύθμισης προηγηθεί ανάκληση της άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής εταιρείας. Για το λόγο αυτό ζητείται η συγκρότηση νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής η οποία θα αναλάβει την κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου.

Μάλιστα, ανώτατα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς προειδοποιούν πως όταν αν συμβεί το… μοιραίο, τότε μια κίνηση θα απομείνει στη διοίκηση του φορέα και αυτή δεν θα είναι άλλη από το να βάλει «λουκέτο» στο Επικουρικό Κεφάλαιο και να παραδώσει τα «κλειδιά» του στο δημόσιο.

Τα ίδια στελέχη προσθέτουν ότι σε αυτή την περίπτωση οι μόνοι που θα ζημιωθούν θα είναι οι δικαιούχοι αποζημιώσεων, καθότι πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να εισπράξουν από ένα φαλιρισμένο δημόσιο τα χρήματα που δικαιούνται.

Σημειώνεται ότι οι ανοικτές υποχρεώσεις του Επικουρικού Κεφαλαίου υπολογίζονται σήμερα στα 500 εκατ. ευρώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*