Συνάντηση ΕΑΕΕ – Γενικού Γραμματέα Εμπορίου για τις ανατιμήσεις στα συμβόλαια υγείας

Συνάντηση με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για το ζήτημα των ανατιμήσεων στα ισόβια προγράμματα ασφάλισης Υγείας θα έχει σήμερα ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, του υπουργείου Οικονομίας, κ. Αντώνης Παπαδεράκης.

 

Στόχος του είναι να ανοίξει έναν νέο κύκλο διαβούλευσης με την αγορά, στον οποίο θα προτείνει τη συμμετοχή και της Τραπέζης της Ελλάδος, προκειμένου να υπάρξει συμφωνία για τον καθορισμό συγκεκριμένων και κυρίως μετρήσιμων κριτήριων βάσει των οποίων θα γίνονται οι αυξητικές προσαρμογές στα ασφάλιστρα.

 

Ο γ.γ. Εμπορίου θα επιδιώξει να περιορίσει τις αυθαίρετες, όπως ισχυρίζεται, ανατιμήσεις ασφαλίστρων που φέρνουν σε δυσχερή οικονομική θέση τους ασφαλισμένους σε μια περίοδο κατά την οποία τα οικογενειακά εισοδήματα έχουν λόγω των μνημονίων απαξιωθεί.

 

Πρόθεση του υπουργείου είναι οι καταναλωτές να μπορούν να αποτιμήσουν τους όρους τους οποίους επικαλούνται οι ασφαλιστικές εταιρείες προκειμένου να προβούν σε αυξήσεις.

 

Σημειώνεται ότι και κατά το παρελθόν το υπουργείο είχε επιχειρήσει να καθιερώσει ένα παραμετροποιημένο σύστημα καθορισμού των ανατιμήσεων στα ασφάλιστρα Υγείας, δίχως όμως να καταλήξει σε κάποιου είδους συμφωνία με την αγορά, δεδομένου ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θεωρούν πως σε μια ελεύθερη οικονομία τα ασφάλιστρα θα πρέπει να καθορίζονται ελεύθερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*