Ευρωζώνη: Άλμα 2,1% της βιομηχανικής παραγωγής τον Ιανουάριο

Του Γιώργου Καλούμενου

Άλμα σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή της ευρωζώνης τον Ιανουάριο, καταγράφοντας τον καλύτερο μήνα σε διάστημα άνω των έξι ετών, με την παραγωγή να δείχνει αξιοθαύμαστη αντοχή παρά την επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

Ειδικότερα, η Eurostat ανακοίνωσε ότι η βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άνοδο 2,1% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα − αυτή ήταν η μεγαλύτερη μηνιαία άνοδος από τον Σεπτέμβριο του 2009. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές έκαναν λόγο για άνοδο 1,6% τον Ιανουάριο από τον προηγούμενο μήνα.

Σε ετήσια βάση η παραγωγή αυξήθηκε 2,8%, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη ετήσια άνοδο από τον Αύγουστο του 2011. Την ίδια στιγμή, η ευρωπαϊκή στατιστική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι η πτώση του Δεκεμβρίου ήταν μικρότερη απ’ ό,τι είχε εκτιμηθεί αρχικά. Ειδικότερα, η παραγωγή υποχώρησε 0,5% αντί για 1% που είχε ανακοινωθεί προηγουμένως.

Τα στοιχεία της Eurostat έδειξαν επίσης ότι η γερμανική βιομηχανική παραγωγή σημείωσε άλμα 2,9%, ενώ στη Γαλλία καταγράφηκε αύξηση 1,4%. Στον αντίποδα, στην Ελλάδα η βιομηχανική παραγωγή υποχώρησε 0,9%, με την Ισπανία να καταγράφει πτώση 0,2%.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*