Αγνοείται η τύχη 12 εκατ. ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις

Έξαλλα με τον υπουργό Υγείας είναι τα μέλη του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), στον οποίο χρεώνουν την «υπεξαίρεση» πληρωμών που δικαιούνται για λόγους κομματικής σκοπιμότητας.

Ο λόγος για τα 24 εκατομμύρια ευρώ που οφείλονται στον κλάδο από το 2014, όταν δηλαδή τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα σήκωσαν το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης υπηρεσιών για περίπου ένα 4μηνο, στο διάστημα που μεσολάβησε από την ψήφιση του νόμου για τη δημιουργία του ΠΕΔΥ εωσότου τελικά «πήραν μπροστά» τα ιατρεία πρωτοβάθμιας περίθαλψης στις δημόσιες δομές υγείας (πρώην ΙΚΑ/ΠΕΔΥ).

Αν και τα χρήματα αυτά είχαν προϋπολογιστεί από το παρελθόν, η νομοθετική ρύθμιση παρέμενε σε εκκρεμότητα μέχρι και τον περασμένο Γενάρη, οπότε και το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα προ 20 ημερών, ύστερα από ερώτηση του πρώην υπουργού Υγείας, νυν αντιπροέδρου της ΝΔ και βουλευτή Άδ. Γεωργιάδη. Ωστόσο, παρά την αναγνώριση έγκρισης χορήγησης της πίστωσης αυτής από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Π. Πολάκη, το ποσό που προβλέπει το κυβερνητικό νομοσχέδιο προβλέπει την απόδοση ενός μόνο μέρους της οφειλής.

Πού… πέταξαν τα λεφτά;

moneyΌπως προκύπτει από την τροπολογία που ενσωματώθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας για το «παράλληλο πρόγραμμα», τα διαγνωστικά κέντρα θα μόλις πάρουν 12 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή τα μισά χρήματα από αυτά που δικαιούνται. Άλλα 12 εκατομμύρια ευρώ θα μοιραστούν εξ ημισείας στις ιδιωτικές ψυχιατρικές κλινικές και σε αμοιβές φυσικοθεραπευτών (εδώ).

«Ο Αν. Υπ. Υγείας μοιράζει αυτά τα χρήματα κατά 50% στα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια και το υπόλοιπο 50% το χαρίζει στις ψυχιατρικές κλινικές και στους φυσικοθεραπευτές προφανώς για λόγους κομματικής σκοπιμότητας» τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΙΔΙΚ Δρ Γ. Βουγιούκας. «Εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα περισσότερο από το να χαιρετίσουμε το υψηλό αίσθημα δικαίου με το οποίο παίρνει τις αποφάσεις του ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Π. Πολάκης, ο οποίος επιπλέον, ακόμα μέχρι σήμερα, αρνείται να μας συναντήσει» καταλήγει.

Πηγή: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*