Τέσσερις προτεραιότητες για την EIOPA το 2016

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Τέσσερις προτεραιότητες θέτει για το φετινό έτος η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων που δημοσίευσε, όπως κάθε χρόνο, το πρόγραμμα εργασιών της.

Όπως αναφέρει, οι βασικοί στόχοι της για το 2016 που αντανακλούν τις εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά είναι οι ακόλουθοι:

 

  1. Να διασφαλίσει τη διαφάνεια, την απλότητα, την προσβασιμότητα και την δικαιοσύνη για τους καταναλωτές στην εσωτερική αγορά της ΕΕ.
  2. Να πρωτοπορήσει στην ανάπτυξη εύρωστων κανονισμών προληπτικής εποπτείας για τη στήριξη της εσωτερικής αγοράς.
  3. Να βελτιώσει την ποιότητα, την αποτελεσματικότητα και την συνέπεια της εποπτείας των ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών και των επαγγελματικών συντάξεων της ΕΕ.
  4. Να εντοπίσει, να αξιολογήσει, να αμβλύνει και να διαχειριστεί τους κινδύνους και τις απειλές για την χρηματοοικονομική σταθερότητα στον ευρωπαϊκό κλάδο ασφαλίσεων και επαγγελματικών συντάξεων.

 

Το πρόγραμμα  εργασιών για το 2016  είναι δομημένο με διάφανο τρόπο. αφού αναλύει τις δραστηριότητες και προϊόντα που αντιστοιχούν σε κάθε προτεραιότητα καθώς και τους ανθρώπινους και οικονομικούς πόρους που απαιτούνται για την υλοποίησή τους.

Επιπροσθέτως, το έγγραφο παρουσιάζει τους κινδύνους που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία της EIOPA και τον κατάλογο των μέτρων που έχει λάβει η Αρχή προκειμένου να τους αμβλύνει. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τον σχεδιασμό για τους δημόσιους διαγωνισμούς/προμήθειες που θα δρομολογήσει η EIOPA εντός του έτους για την αγορά προϊόντων και υπηρεσιών.

 

Μπορείτε να δείτε ολόκληρο το Πρόγραμμα Εργασιών της EIOPA εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*