Στα 2,8 εκατ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για το σεισμό της Λευκάδας

Στα 2,8 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις από την πρόσφατη σεισμική ακολουθία στη Λευκάδα. Σε έρευνα της ΕΑΕΕ για την πρώτη εκτίμηση ζημιών για την περίοδο 17/11-2/12 στο νησί κατεγράφησαν συνολικά 177 ζημιές με το ποσοστό ζημιάς επί κεφαλαίων να ανέρχεται στο 5,6%. Το ύψος των ασφαλισμένων κεφαλαίων των κινδύνων που επλήγησαν ανέρχεται στα 50,5 εκατ. ευρώ, ενώ το σύνολο των ασφαλισμένων κεφαλαίων για κινδύνους σεισμού στις υπό εξέταση ζώνες CRESTA (GRC_31 και GRC_28) την ίδια περίοδο ανερχόταν σε 1.243,4 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα, από τα μέλη ζητήθηκε με εγκύκλιο η πρώτη εκτίμηση των ζημιών (σε πλήθος, ποσό και αναλογία επί των ασφαλισμένων κεφαλαίων) των ασφαλίσεων περιουσίας που τους είχαν αναγγελθεί (ζημιές προ απαλλαγής), με τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα από τις απαντήσεις αυτές να διαμορφώνονται ως εξής:

eaee-lefkada-2015

Από τα ανωτέρω μεγέθη προκύπτουν οι δείκτες: 15.949 ευρώ μέση ζημία, 5,6% μέσο ποσοστό ζημιών επί ασφαλισμένων κεφαλαίων, 2% μέσο ποσοστό συμμετοχής ζημιών επί ασφαλισμένων κεφαλαίων και 4,1% μέσο ποσοστό συμμετοχής ασφαλισμένων κεφαλαίων πληγέντων κινδύνων επί ασφαλισμένων κεφαλαίων στις υπό εξέταση ζώνες.

Διαβάστε την έρευνα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*