Employees are reflected on an electronic board displaying stock prices at the Athens stock exchange in Athens April 7, 2010. Greek banks have asked for permission to access the remaining part of a 28 billion euro state support package first agreed in 2008, Finance Minister George Papaconstantinou said on Wednesday. REUTERS/John Kolesidis (GREECE - Tags: POLITICS BUSINESS)

ΣΜΕΧΑ: Σε πτώση 25% ο ΓΔ και μεγαλύτερη οι συστημικές τράπεζες

«Η πτώση των τιμών του Γενικού Δείκτη του χρηματιστηρίου έχει ξεπεράσει το 25% από τις αρχές του 2016» σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών, υπογραμμίζοντας ότι πολύ μεγαλύτερη είναι η πτώση των τιμών των μετοχών των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Ο ΣΜΕΧΑ τονίζει τη σημασία που θα έχει για την πορεία της αγοράς η όσο πιο σύντομη ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης. «Το χρηματιστήριο, ως ο πλέον διάφανος και αξιόπιστος μηχανισμός αποτύπωσης των τάσεων και προοπτικών της ελληνικής οικονομίας, θα αξιολογήσει αναλόγως αυτό το γεγονός, και προφανώς η εικόνα που θα αναδείξει θα έχει τις ανάλογες επιπτώσεις και στην πραγματική οικονομία» προσθέτει.

Πηγή: ΧΡΗΜΑWEEK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*