ΕΑΔΕ: Να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό

 

Με τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους επιστημονικούς φορείς έχουν συνασπιστεί οι διαμεσολαβούντες, ζητώντας να αποσυρθούν οι προτάσεις για το ασφαλιστικό, που θα οδηγήσουν σε φτωχοποίηση τον κλάδο. Σε ανακοίνωσή τους οι διαμεσολαβούντες τονίζουν ότι τα εισοδήματα των διαμεσολαβούντων δηλώνονται στο 100% .

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΑΔΕ:

Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές της χώρας συνεχίζουμε την προσπάθεια για την ανατροπή των σχεδιαζόμενων ρυθμίσεων για το Ασφαλιστικό που έχει καταθέσει ως πρόταση η Κυβέρνηση.

Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, από την πρώτη στιγμή, με όλους τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς της χώρας, θα αντισταθούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο και δράση στην εφαρμογή των προτάσεων φορολογικού και αντιαναπτυξιακού χαρακτήρα, που οδηγούν στην φτωχοποίηση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και ταυτόχρονα στην ισοπέδωση κάθε παραγωγικής προσπάθειας στην ελεύθερη οικονομία.

Έχοντας ως δεδομένο το αδιαμφισβήτητο γεγονός της δήλωσης του 100 % των εισοδημάτων μας, όχι μόνο έχουμε χτυπηθεί πέρα από κάθε ανεκτό όριο με τις ισχύουσες φορολογικές επιβαρύνσεις (αύξηση φορολογικών συντελεστών, αύξηση προκαταβολής φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης) αλλά αντιμετωπίζουμε πλέον και την οριστική εξαφάνιση μας με τις δημοσιοποιημένες  προτάσεις της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό αλλά και με τις αφανείς προτάσεις της προς το κουαρτέτο για το νέο φορολογικό.

Στα πλαίσια των δράσεων μας συμμετείχαμε στην σύσκεψη των Επιστημονικών και Επαγγελματικών φορέων της χώρας, την Δευτέρα 15/2/2016, συνυπογράφουμε το κοινό Δελτίο Τύπου και καλούμε τους Συναδέλφους μας να συμμετέχουν ενεργά στις παραστάσεις που θα ακολουθήσουν στα παραγωγικά Υπουργεία.

Καλούμε επίσης τους Συλλόγους στις τοπικές κοινωνίες να συνεχίσουν δυναμικά κάθε δράση που αναπτύσσεται με στόχο την απόσυρση των συγκεκριμένων προτάσεων.

Είμαστε αποφασισμένοι να μείνουμε δυναμικά προσηλωμένοι στην προσπάθεια ώστε να μην πάρει νομική μορφή το σχέδιο προτάσεων της κυβέρνησης, εξασφαλίζοντας έτσι στο ελάχιστο την επιβίωση μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*