Η αριθμητική των προμηθειών και των δικαιωμάτων

 – Πολύ κουβέντα γίνεται για το θέμα των προμηθειών των εταιρειών προς τους διαμεσολαβούντες. Το πρόβλημα όπως μας έλεγε ανώτατο στέλεχος ασφαλιστικής εταιρείας, είναι ότι οι περισσότεροι πράκτορες στέκονται απλά και μόνο στο ποσοστό ως αριθμό και δεν εξετάζουν τι γίνεται με τα Δικαιώματα των εταιρειών. Επί της ουσίας βλέπουν μόνο τους αριθμούς και δεν βλέπουν τι μένει στην τσέπη τους. Προμήθειες άνω του 25% μπορούν να αφήνουν λιγότερα λεφτά από Προμήθειες της τάξης του 19%.

 

– “Ξύπνησε” και το Υπουργείο Οικονομικών (για μία ακόμη φορά) και έσπευσε να δηλώσει αυστηρούς ελέγχους και διασταυρώσεις για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα. Μόνο που εμφανώς το κάνει για εισπρακτικούς λόγους και όχι γιατί το ενδιαφέρει η δημιουργία ‘ασφαλιστικής συνείδησης’. Πάντως  η τροχαία ουδόλως ενδιαφέρεται για ελέγχους στα ασφαλιστήρια πλην ελάχιστων περιπτώσεων.  Από την άλλη, η δημιουργία της ‘ασφαλιστικής συνείδησης’ δεν γίνεται με απειλές  και τρομοκρατία. Γίνεται με πειθώ. Και εδώ χρειάζεται πολύ δουλειά να γίνει προκειμένου να φτιάξει η ‘ασφαλιστική συνείδηση’.

 

  • Στις 22 Φεβρουαρίου θα γίνει η Γενική Συνέλευση της ΕΑΕΕ και θα ακολουθήσει η γνωστή παραδοσιακή ομιλία για την προσφορά της ιδιωτικής ασφάλισης. Αν θέλετε μπορώ να σας γράψω και τι θα ειπωθεί (grosso moto). Τόσα χρόνια τα ίδια πράγματα λέγονται , οι προσπάθειες μεγαλώνουν και πάντα η σχέση Ασφαλίστρων / ΑΕΠ διαμορφώνεται στο ίδιο ποσοστό του 2,5%. Το πρόβλημα είναι ότι πλέον το ΑΕΠ συνεχώς συρρικνώνεται….Ευκαιρία να αυξηθεί το ποσοστό ασφαλίστρων επί του ΑΕΠ. Αν δεν μπορεί να πείσει η Ένωση , ας δοκιμάσει την πλάγια οδό. Ας στείλει τις προτάσεις της μέσω Θεσμών.

 

  • Σφόδρα έχουν συγχυστεί τα στελέχη των κλάδων υγείας από τη φορολογική πολιτική από την αύξηση 13% σε 23%. Το πρόβλημα όπως (δεν) φάνηκε στην ανακοίνωση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδας είναι ότι από την αύξηση των φορολογικών συντελεστών και γενικότερα το αλαλούμ που επικρατεί, αυξάνονται όλα τα επιμέρους κόστη των νοσοκομειακών υπηρεσιών (από τις υπηρεσίες μέχρι τα φάρμακα).

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*