Συνάντηση Περιφέρειας Αττικής και ΕΕΑ για τις ΜμΕ

Συνάντηση εργασίας πραγματοποίησαν στις 8 Φεβρουαρίου 2016 αντιπροσωπείες της Περιφέρειας Αττικής και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας (Ε.Ε.Α.).

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διερεύνηση νέας συνεργασίας πάνω σε τρία νέα προγράμματα ανάπτυξης και εκπαίδευσης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που υπέβαλε το Ε.Ε.Α., μετά και την άκρως επιτυχημένη ολοκλήρωση των προγραμμάτων για τα Συνεργατικά Δίκτυα Ανοικτής Καινοτομίας με διακριτικό τίτλο «COINs» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Την αντιπροσωπεία της Περιφέρειας Αττικής αποτελούσαν η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Παναγιώτης Αθανασιάδης και από το Ε.Ε.Α. ο πρόεδρος Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Ρεκλείτης και ο υπεύθυνος προγραμμάτων του Ε.Ε.Α. Σύρος Κοσκοβόλης.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Χατζηθεοδοσίου, αφού εξήρε τη συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής και ειδικά με την κ. Δούρου στα προγράμματα συνεργατικών δικτύων ανοικτής καινοτομίας, δήλωσε: «Ξεκινάμε μια νέα προσπάθεια με την κατάθεση τριών νέων προγραμμάτων τα οποία είδε πολύ θετικά η κ. Δούρου, ευελπιστώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις σε μια εποχή ύφεσης και θα δώσουμε υπεραξίες. Μάλιστα προσπαθούμε, πέραν του Δήμου Αθήνας, να επεκταθούμε και στους υπόλοιπους δήμους, για να βοηθήσουμε με κεφάλαια και εκπαίδευση τις επιχειρήσεις να μπουν σε έναν άλλο δρόμο, στο δρόμο της ανάπτυξης».

«Οφείλουμε να εξάρουμε το Επιμελητήριο, το οποίο εδώ και πάρα πολύ καιρό επιμένει με προτάσεις, όχι απλά διαπιστώνοντας τις δύσκολες δημοσιονομικές και οικονομικές συνθήκες που αντιμετωπίζει ολόκληρη η χώρα αλλά και η Περιφέρεια Αττικής. Συνεχίζουμε με συνέπεια και σταθερότητα, αλλά πάνω απ’ όλα με παραγόμενο αποτέλεσμα για τους πολίτες» δήλωσε από την πλευρά της η κ. Δούρου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*