Ασφαλιστική ”Λεμονάδα”  πίνουν ο Γουόρεν Μπάφετ και η Munich Re

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου,

Προτού καλά-καλά ξεκινήσει να λειτουργεί, η Lemonade, η νεοφυής εταιρεία που φιλοδοξεί να μεταφέρει το  μοντέλο της παροχής υπηρεσιών από ιδιώτη σε ιδιώτη (peer-to-peer ή P2P) και στις ασφάλειες και να γίνει η πρώτη mainstream Ρ2Ρ  ασφαλιστική, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του διεθνούς ασφαλιστικού κλάδου. Πρώτα “τάραξε τα νερά”, καθώς το 2015 έγινε η start-up  που κατόρθωσε να συγκεντρώσει τα περισσότερα κεφάλαια (13 εκατ. δολ.) από ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Και τώρα ανακοινώνει ότι μερικοί από τους μεγαλύτερους παίκτες της αγοράς αντασφαλειών συμφώνησαν να της παρέχουν κάλυψη, δίνοντάς τις έτσι εμμέσως πλην σαφώς ψήφο εμπιστοσύνης.

 

Συγκεκριμένα, η Lemonade εξασφάλισε αντασφαλιστική κάλυψη από την Berkshire Hathaway του “πολύ” Γουόρεν Μπάφετ, από την Munich Re, από την Everest Re, την Hiscox, την XL Catlin καθώς και από δυο εταιρίες που συνεργάζονται με τους Lloyd’s του Λονδίνου που δεν κατονομάστηκαν.  Το ότι κατόρθωσε να λάβει στήριξη από την “αφρόκρεμα” του αντασφαλιστικού κλάδου προφανώς δεν είναι άσχετο με το ότι διαθέτει γνωστά στελέχη της αμερικανικής ασφαλιστικής αγοράς στην διοικητική της ομάδα, όπως τον Ty Sagalow,  πρώην επικεφαλής ανάπτυξης προϊόντων της AIG, τον Robert Giurlando, πρώην επικεφαλης underwriting στην ACΕ κ.α.

 

Μέχρι τώρα η εταιρεία τηρεί σιγήν ιχθύος για τις ακριβείς υπηρεσίες που θα προσφέρει και το επιχειρηματικό της μοντέλο. Παράγοντες του κλάδου, ωστόσο εκτιμούν, ότι μετά τις συμφωνίες με τους αντασφαλιστές, το επίσημο ντεμπούτο της θα πρέπει να αναμένεται στους αμέσως επόμενους μήνες.

 

“Είμαστε περήφανοι που στηρίζουμε την γρήγορη, απλή και προσανατολισμένη προς τον καταναλωτή ασφαλιστική πλατφόρμα της Lemonade”, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της XL Catlin Μάικ Μαγκάβικ. “Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο σύστημα βρίσκεται στην καρδιά του ασφαλιστικού κλάδου και αποτελεί κρίσιμο συστατικό για την επιτυχία κάθε νέου εγχειρήματος. Με αυτή την συλλογή κορυφαίων αντασφαλιστών, οι πελάτες της Lemonade θα γνωρίζουν ότι αυτή η καινοτόμος εταιρεία στηρίζεται στα καλύτερα και πιο εδραιωμένα ονόματα της αγοράς…” Ο διευθύνων σύμβουλος της Lemonade Daniel Schreiber πρόσθεσε από την πλευρά του ότι “Ο πελάτης θέλει να ξέρει ότι η ασφαλιστική του και μπορεί και θέλει να σε αποζημιώσει…Η Lemonade είναι η μόνη εταιρεία που δεν βγάζει χρήματα απορρίπτοντας αιτήσεις αποζημίωσης, οπότε κανείς δεν θέλει να αποζημιώσει τους πελάτες του περισσότερο από εμάς. Με τη στήριξη των μεγαλύτερων ονομάτων της αντασφάλισης, κανείς δεν είναι και πιο ικανός να το πράξει από εμάς…”

 

Το πώς θα λειτουργεί η Lemonade δεν είναι ακόμα γνωστό. Η ιδρυτική ομάδα έχει αναφέρει ότι, σε αντίθεση με άλλες ασφαλιστικές εταιρείες P2P στην Ευρώπη, τις οποίες “τρέχουν” διαμεσολαβούντες, η Lemonade θα κατέχει άδεια ασφαλιστικής και θα εποπτεύεται πλήρως  από τις αρμόδιες αρχές. Τα ασφάλιστρα θα συγκεντρώνονται σε μια “δεξαμενή”, κατά το πρότυπο ενός συνεταιριστικού σχήματος ή των αλληλασφαλιστικών συνεταιρισμών (Protection & Indemnity Club, P&I)  στις ναυτασφαλίσεις.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*