Β. Θεοχαράκης: «Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά αν θέλουμε να μείνουμε μαζί με τις κοινωνίες που προοδεύουν»

«Αλλάζοντας νοοτροπία, εισάγοντας καινοτομίες στην δουλειά μας, αγκαλιάζοντας τον πελάτη και τον συνεργάτη μας, η επιτυχία θα είναι εξασφαλισμένη», αυτό ήταν το μήνυμα του Β. Θεοχαράκη, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Μινέττα, στην ετήσια εκδήλωση που πραγματοποίησε η εταιρεία για τους ανθρώπους της. Ο κ. Θεοχαράκης ευχαρίστησε θερμά τους συνεργάτες τους και τόνισε ότι απαραίτητη προϋπόθεση για να βελτιωθεί η οικονομία είναι να υπάρξει σε πολλά επίπεδα αλλαγή νοοτροπίας και να ξεφύγουμε από στερεότυπα  δεκαετιών.

 

Ο κ. Θεοχαράκης δήλωσε:

 

 “Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους σας το 2016 να είναι μια χρονιά γεμάτη υγεία, μια χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη και σε προσωπικό και σε επαγγελματικό επίπεδο.

Μιας και ο Κος Μπερτσιάς θα σας δώσει τον απολογισμό για το 2015 & τον προγραμματισμό της εταιρίας μας για το 2016, εγώ θα ήθελα να σας κάνω κοινωνούς κάποιων σκέψεών μου που αφορούν γενικότερα και την εταιρία μας και την χώρας μας.

Δυστυχώς και το 2016 θα είναι περίοδος δυσκολιών και για την οικονομία και για το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον.

Ανάπτυξη, που είναι θεμελιώδης παράγοντας για να βγούμε από την κρίση, δεν φαίνεται στον ορίζοντα.

Η ύφεση θα ταλαιπωρήσει και αυτήν τη χρονιά την οικονομία και η ανεργία θα είναι το κύριο πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας.

Παρόλη την μεγάλη εμπειρία μου, με πάνω από εξήντα χρόνια επιχειρηματικής δράσης, δυσκολεύομαι ειλικρινά, εκεί που έχουμε φθάσει, να εκφέρω την συνταγή ανάκαμψης, που τόσο επιπόλαια διαλαλούν διάφοροι ανευθυνο-υπεύθυνοι στα κανάλια.

Όμως πολύ σεμνά και ταπεινά θα μου επιτρέψετε να τολμήσω να πω μερικές κουβέντες.

Πρέπει πρώτα πρώτα, ως άτομα, ως κοινωνία, ως πολιτεία, ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση να αλλάξουμε νοοτροπία σε παρά πολλά θέματα και να ξεφύγουμε από τα κακά στερεότυπα δεκαετιών.

Κυρίως πρέπει να αλλάξουμε στάση σε ότι παράγει πλούτο και πλούτο κυρίως παράγει η επιχειρηματική δράση δηλαδή η επιχείρηση.

Πρέπει να γίνουμε φιλικοί στο επιχειρείν.

Πρέπει να εξαλείψουμε κάθε τι που εμποδίζει τον Έλληνα να δημιουργήσει.

Πρέπει να επιβραβεύσουμε τον άξιο, τον καινοτόμο και να διώξουμε την μοχθηρία και τον φθόνο που τηρούμε απέναντι στον επιτυχημένο.

Πρέπει να αλλάξουμε ριζικά αν θέλουμε να μείνουμε μαζί με τις κοινωνίες που προοδεύουν και πρωταγωνιστούν στο παγκόσμιο γίγνεσθαι.

Λέμε περήφανα ότι η Ελλάδα έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλη την οικουμένη δεν είναι επομένως ντροπή να αντιγράψουμε και εμείς σήμερα, από τους προοδευτικούς εκείνους λαούς, επιτυχημένες πρακτικές και νοοτροπίες που έχουν οδηγήσει τις χώρες τους, στην ανάπτυξη και την κοινωνική πρόοδο.

Πιστεύω ακράδαντα πως και στον δικό μας χώρο, στην εταιρία μας δηλαδή, η ίδια συνταγή θα μας βοηθήσει, αλλάζοντας νοοτροπία, εισάγοντας καινοτομίες στην δουλειά μας, αγκαλιάζοντας τον πελάτη και τον συνεργάτη μας, η επιτυχία θα είναι εξασφαλισμένη.

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω και να σας συγχαρώ για τα αποτελέσματα του 2015, προτρέποντας σας και για το 2016 να δώστε τον καλύτερο εαυτό σας ,είστε μια δυνατή ομάδα και είμαι σίγουρος οτι και το 2016 θα έχουμε εξαίρετικά αποτελέσματα!!!

Σας ευχαριστώ

Καλή χρονιά!!!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*