ΤτΕ: Τέλος η “εικονική” πραγματικότητα της Solvency 

 

Ο κ. Μητράκος και η κα Σεληνιωτάκη τόνισαν ότι εφεξής στο σύνολό τους οι εταιρείες καλούνται στις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος να ενημερώνουν την ΤτΕ για τα πεπραγμένα τους και την οικονομική και κεφαλαιακή τους θέση

Η εικονική πραγματικότητα του Solvency II έλαβε τέλος. Πλέον περνάμε στην πραγματική διάσταση του νέου, ευρωπαϊκού, εποπτικού περιβάλλοντος για την ασφαλιστική αγορά.

Το μήνυμα αυτό πέρασαν, χθες, στον κλάδο ανώτατα στελέχη της Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο προγραμματισμένης συνάντησης που είχαν με τους εκπροσώπους των ασφαλιστικών εταιρειών, η οποία πραγματοποιήθηκε αφορμή την ψήφιση του νόμου για την ενσωμάτωση του Solvency II στην εθνική νομοθεσία.

Τόσο ο υποδιοικητής της ΤτΕ, κ. Θεόδωρος  Μητράκος όσο και η επικεφαλής της αρμόδιας υπηρεσίας της εποπτικής αρχής για τις ασφαλιστικές εταιρείες, κ. Ι. Σεληνιωτάκη, τόνισαν ότι εφεξής στο σύνολό τους οι εταιρείες καλούνται στις προθεσμίες που προβλέπει ο νόμος να ενημερώνουν την ΤτΕ για τα πεπραγμένα τους και την οικονομική και κεφαλαιακή τους θέση, αλλά και να δρουν με βάση τα όσα προβλέπει το σύγχρονο πλαίσιο περί εταιρικής διακυβέρνησης.

Τα στελέχη της αγοράς είδαν χθες μια σειρά από διαφάνειες, που επί της ουσίας αποτελούν την κωδικοποίηση της νέας νομοθεσίας, λειτουργώντας ως οδικός χάρτης για τις ασφαλιστικές εταιρείες ώστε να μην χάσουν το… δρόμο της νομιμότητας.

Τόσο από τον κ. Μητράκο, όσο και από την κα Σεληνιωτάκη, επισημάνθηκε επίσης ότι, μέσα στις επόμενες ημέρες η Τράπεζα της Ελλάδος θα οργανώσει μια ακόμη ενημερωτική εκδήλωση, εστιασμένη αυτή τη φορά  στους διαμεσολαβούντες της ασφαλιστικής αγοράς, ενώ σε ότι αφορά τις πράξεις διοικητή της ΤτΕ που εκκρεμούν να εκδοθούν προς εφαρμογή του νέου νόμου, δεσμεύθηκαν ότι σε άμεσο χρόνο θα λάβουν υπογραφές και θα τεθούν σε ισχύ.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*