Τελικά που είναι η Θετική Λίστα;

Επί ματαίω ανέμεναν οι Φαρμακευτικές Επιχειρήσεις την ανάρτησης της θετικής λίστας την Παρασκευή, προκειμένου να διατυπώσουν τυχόν ερωτήματα. Το Υπουργείο Υγείας φαίνεται να επανεξετάζει την αρχική του πρόθεση για ανάρητηση και 24ωρη διαβούλευση με τις εταιρίες, μια και ο νόμος πλέον δεν υποχρεώνει την Αριστοτέλους να ακολουθήσει αυτή τη διαδικασία.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, είναι πολύ πιθανόν η Θετική Λίστα να υπογραφεί από τον Υπουργό Υγείας και να λάβει, αν δεν έχει ήδη λάβει, το δρόμο για το Εθνικό Τυπογραφείο.
Όπως αναφέρουν πληροφορίες του Virus, η χρονική πίεση για να μη χαθεί η διορία της 5ης Φεβρουαρίου, όταν και οι νέες τιμές των φαρμάκων και κατ’ επέκταση οι νέες συμμετοχές των ασθενών θα ισχύσουν και για τα φαρμακεία, είναι κυρίως το κίνητρο για να επιλεγεί η άμεση αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο και όχι η διάθεση για διαβούλευση. Για αυτό και τα στελέχη της Αριστοτέλους αναζητούν ακόμη και κάποια ενδιάμεση λύση.
Σε κάθε περίπτωση, πάντως, αυτό που έχουμε πληροφορηθεί είναι ότι στη θετική λίστα δόθηκε το πράσινο φως για ένταξη 21 μορίων.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*