Κανείς δικαιούχος της Ασπίς δεν εξαιρείται από τις αποζημιώσεις

Λύση για όσους βρέθηκαν εκτός λίστας με τους δικαιούχους αποζημιώσεων από την πάλαι ποτέ κραταιά Ασπίς Πρόνοια δίνουν ο εκκαθαριστής και ο επόπτης της εταιρείας, μετά από τρίωρη διαβούλευση την οποία είχαν χθες με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κ, Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου.

 

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, κατά τη διάρκεια συνάντησης η οποία ολοκληρώθηκε νωρίς το βράδυ, βρέθηκε νομική φόρμουλα ώστε να μην εξαιρεθεί κάνεις των αποζημιώσεων που είναι να δοθούν.

 

Βέβαια, τα ποσά τα οποία είναι να λαμβάνουν θα αντιστοιχούν, σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς στο περίπου 10% των απαιτήσεών τους και αυτό διότι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας που είναι αξιοποιήσιμα χαρακτηρίζονται χαμηλής αξίας. Πηγές της αγοράς αναφέρουν για παράδειγμα ότι τα ακίνητα της Ασπίς είναι σχεδόν στο σύνολό τους υποθηκευμένα και άρα δεν μπορούν να εκποιηθούν υπέρ των ασφαλισμένων.

 

Σημειώνεται ότι στη λίστα των δικαιούχων αποζημίωσης από την Ασπίς Πρόνοια έχουν εγγραφεί ήδη περίπου 50.000 ασφαλισμένοι και εκτός αυτής έχουν βρεθεί ακόμη 150.000, ενώ είναι άγνωστο πόσοι εξ αυτών θελήσουν θα εγγραφούν τελικά. Πάντως σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα ποσά τα οποία θα λάβουν, όλοι οι ασφαλισμένοι έχουν δικαίωμα να προσφύγουν κατά του δημοσίου ζητώντας το υπόλοιπο των κεφαλαίων που δικαιούνται βάσει των συμβολαίων τους.

 

Σε σαφώς καλύτερη θέση είναι οι δικαιούχοι αποζημιώσεων της commercial Value, καθότι βάσει υπολογισμών είναι να λαμβάνουν περί το 80% των απαιτήσεών τους και αυτό διότι στην εταιρεία βρέθηκαν περιουσιακά στοιχεία ικανά να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεών της.

 

Αν κάτι εκκρεμεί για να καταβληθούν οι αποζημιώσεις είναι η υπογραφή σχετικής απόφασης από τον υπουργό Οικονομικών, η οποία ωστόσο καθυστερεί, άγνωστο γιατί.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*