Εναλλακτικά σενάρια για την International Life

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την ολοκλήρωση του deal σχετικά με τoχαρτοφυλάκιο Ζωής της International Life και την εξαγορά του από την Εθνική Ασφαλιστική, δεδομένου ότι έχει ήδη τρέξει σημαντικός χρόνος από την τοποθέτηση επιτρόπου στην πρώτη και σε κάθε περίπτωση η υπόθεση θα πρέπει κάπου να καταλήξει.
Όπως έχει ήδη γράψει το IW, τα μηνύματα τα οποία λαμβάνει η International Life από την Εθνική Ασφαλιστική είναι ότι ο μέτοχος, η Εθνική Τράπεζα δηλαδή, θα αποφασίσει για το deal αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για την εφαρμογή του Solvency II. Ο νόμος πρόκειται να περάσει αύριο Παρασκευή από τη βουλή και, υπό αυτή την έννοια, η διοίκηση της τράπεζας είναι πιθανό να τοποθετηθεί το αργότερο έως τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας.

Πάντως, άλλες πληροφορίες, οι οποίες μάλιστα επιβεβαιώνονται από την International Life, ανώτατα στελέχη της εταιρείας επεξεργάζονται plan b προκειμένου να αντιμετωπίσουν ενδεχόμενη απόρριψη του deal. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η εναλλακτική δεν είναι άλλη από το να διαπραγματεύονται την πώληση του χαρτοφυλακίου σε άλλη ασφαλιστική εταιρεία.

Τα στελέχη της International Life που επιβεβαιώνουν τις ανωτέρω πληροφορίες δεν δέχθηκαν, συνομιλώντας με το IW, να αποκαλύψουν την ή τις εταιρείες με τις οποίες διαπραγματεύονται ένα εναλλακτικό σενάριο.
Πάντως, η διοίκηση της εταιρείας αισιοδοξεί ότι η υπόθεση θα κλείσει θετικά με την Εθνική Ασφαλιστική πολύ γρήγορα και, όπως αναφέρουν, οι δύο εταιρείες θα υπογράψουν διπλή συμφωνία, για τη μεταφορά του χαρτοφυλακίου και μια δεύτερη για τις νέες εργασίες (new business) που θα προέρχονται από την πώληση προϊόντων της Εθνικής Ασφαλιστικής από το δίκτυο της International Life.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*