H ασφαλιστική αγορά κάνει φροντιστήριο στους βουλευτές

[starbox]

 

H παρουσίαση  της ασφαλιστικής αγοράς στη Βουλή ήταν ένα πρώτο βήμα στο να εξοικειωθούν   πολλοί βουλευτές στις νέες εξελίξεις στην ιδιωτική ασφάλιση.  Η αλήθεια είναι ότι η εικόνα που δείχνουν οι περισσότεροι που προσέρχονται στις εκδηλώσεις της ΕΑΕΕ είναι  η εικόνα της αδιαφορίας. Σαν να πηγαίνουν σε κάποια κοινωνική εκδήλωση. Ελάχιστοι γνωρίζουν και ακόμη λιγότεροι ενδιαφέρονται να μάθουν για τις προοπτικές της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα.  Οι περισσότεροι πολιτικοί  βλέπουν ότι τους ασφαλιστές και τους CEO των ασφαλιστικών ως μελλοντική εκλογική πελατεία.  Ωστόσο είναι καλό να μάθουν εκ του σύνεγγυς ότι ο επαγγελματικός χώρος των ασφαλίσεων δεν είναι μόνο πωλήσεις και ταξιδάκια αλλά έχει υπεύθυνους εργαζομένους που οι περισσότεροι διαχειρίζονται τις μελλοντικές συντάξεις και την υγεία των ασφαλισμένων πελατών τους.  Κάποιοι διαχειρίζονται και τα χαρτοφυλάκια ανεβάζοντας μόνο την καριέρα τους . Ελπίζουμε ότι αυτοί είναι η μειονότητα της ασφαλιστικής κοινωνίας.

Η παρουσίαση που έγινε στη Βουλή δεν δημιούργησε εκπλήξεις  ούτε έδωσε ειδήσεις. Ειπώθηκαν πράγματα για να μάθουν οι εθνοπατέρες και όχι για να μάθουν οι παροικούντες την αγορά.  Ο κυριότερος στόχος ήταν να ‘σπάσει ο πάγος’ μεταξύ της ιδιωτικής ασφάλισης και της πολιτικής  της άρνησης. Πολιτικοί  που  ακούγοντας για ασφαλιστικές  βλέπουν μόνο ‘λουκέτα’ και απατεωνιές υπάρχουν αλλά πρέπει να πεισθούν ότι η αγορά δεν είναι έτσι αλλά οι επαγγελματίες εργαζόμενοι είναι σκληρά εργαζόμενοι και ανεπαρκώς αμοιβόμενοι.  Οι περίοδοι που οι πωλητές ασφαλειών (είτε agency , είτε διαμεσολαβούντες) κέρδιζαν πολλά λεφτά έχει παρέλθει. Πλέον προέχει η επιβίωση σε ένα αντιεπιχειρηματικό περιβάλλον.  Εδώ θα ξεχωρίσουν οι επαγγελματίες που θα διατηρήσουν τα χαρτοφυλάκιά τους και αυτοί που θα τα αυξήσουν.

Σε ότι αφορά τώρα τα εργασιακά και το Επικουρικό Ταμείο (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ) η πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ δείχνει συμβιβαστική προς τις δύο πλευρές αλλά θα πρέπει να γίνει ανάλυση νομική για να δούμε ποια πλευρά είναι η δικαιωμένη.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*