Η σημερινή «ατζέντα» των κινητοποιήσεων για το Ασφαλιστικό

Παράσταση διαμαρτυρίας-κατάληψη του κτιρίου του υπουργείου Οικονομικών (Νίκης 5-7) διοργανώνουν στις 12 το μεσημέρι τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων Αττικής, της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ). Στο πλαίσιο των αιτημάτων τους, εκτός από την αντίθεσή τους στην προωθούμενη μεταρρύθμιση στην Κοινωνική Ασφάλιση, οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία έχουν προσθέσει την αντίδρασή τους στις μειώσεις που φέρνει το νέο μισθολόγιο και τη διεκδίκηση της ένταξής τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
Την ίδια ώρα, μία άλλη κινητοποίηση θα βρίσκεται σε εξέλιξη στη συμπρωτεύουσα από τους Επιστημονικούς Φορείς της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι έχουν αποφασίσει να συντονίσουν τις δράσεις τους κόντρα στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση. Το παρόν στη συγκέντρωση θα δώσουν με απόφαση του Συλλόγου τους και οι φαρμακοποιοί, οι οποίοι θα «κατεβάσουν ρολά» από τις 11 π.μ. μέχρι και τις 2 μ.μ., προκειμένου να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στο Λευκό Πύργο και στην πορεία που θα ακολουθήσει προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Στο μεταξύ, σε κλιμάκωση του αγώνα για το ασφαλιστικό προχωρά, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ). Με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου, που συνήλθε εκτάκτως μετά από τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εργασίας και τη συνάντηση με τον Γιώργο Κατρούγκαλο (δείτε εδώ), αποφάσισε τη συστράτευση με τις υπόλοιπες παραγωγικές δυνάμεις της χώρας που πλήττονται από τα μέτρα και συγκεκριμένα:
• Ενδυνάμωση των κινητοποιήσεων του ιατρικού κόσμου
• Έκτακτες συναντήσεις με τις υγειονομικές ενώσεις, τους ιατρικούς συλλόγους και τους επαγγελματικού φορείς για την δημιουργία ενός κοινού μετώπου
• Συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 4 Φεβρουαρίου
Ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γιώργος Πατούλης, δήλωσε σχετικά: «Ο ΙΣΑ δεν θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να καταστρέψει το παραγωγικό δυναμικό της χώρας και να οδηγήσει στη μετανάστευση και στην επαγγελματική εξαθλίωση χιλιάδες νέους επιστήμονες οδηγώντας τη χώρα σε οικονομικό μαρασμό».

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*