Την ερχόμενη εβδομάδα η συμφωνία International Life-Εθνικής Ασφαλιστικής

Την ερχόμενη εβδομάδα και περίπου δύο μέρες μετά, αφού θα έχει ψηφιστεί από τη Βουλή το νομοσχεδιο για το Solvency II πρόκειται να κλείσει η συμφωνία για την εξαγορά του χαρτοφυλακίου Ζωής της International Life από την Εθνική Ασφαλιστική.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του IW, προχθές το Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας αποφάσισε ότι θα επανεξετάσει τη συμφωνία με την προοπτική της έγκρισής της, μετά τη θεσμοθέτηση του Solvency II, που όπως όλα δείχνουν θα περάσει από τη βουλή στην ερχόμενη εβδομάδα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να υπάρξει μεγαλύτερη διασφάλιση των δικαιωμάτων, τόσο των ασφαλισμένων της International Life, όσο και των μετόχων των δύο εταιρειών, αφού η συμφωνία θα υπογραφεί βάσει του νέου εποπτικού πλαισίου και όχι του ισχύοντος σήμερα.

Πάντως, κύκλοι της αγοράς αναφέρουν ότι «ανεξάρτητα» από τα όσα συμβαίνουν σε επίπεδο ανώτατης διοίκησης στην Εθνική Ασφαλιστική σε σχέση με το επιδιωκόμενο deal, στα δίκτυα πωλήσεων των δύο εταιρειών φαίνεται πως υπάρχει σύμπνοια, με το δίκτυο της International Life να διαθέτει προϊόντα Ζωής και Υγείας της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι εφόσον στις προσεχείς ημέρες κλείσει η εν λόγω συμφωνία, θα έχουν συμπληρωθεί περί τους 14 μήνες διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, δεδομένου ότι οι πρώτες επαφές του Προέδρου της International Life, Φ. Μπράβου, με τη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής είχαν άρχισαν το Δεκέμβριο του 2014

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*