Κάθοδος” στη Βουλή για το Ασφαλιστικό

Ακινητοποιημένο για ώρες θα βρεθεί το κέντρο της Αθήνας, από επιστήμονες διαφόρων κλάδων – μεταξύ των οποίων και γιατροί -, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν μαζική κάθοδο προς το υπουργείο Εργασίας και πορεία προς τη Βουλή, στο πλαίσιο 4ωρης στάσης εργασίας τους ενάντια στο νέο Ασφαλιστικό.
Το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 11:30 στα Προπύλαια.
Τη συμμετοχή τους έχουν δηλώσει η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών η Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ), ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού-Υγειονομικού Προσωπικού (ΠΟΣΕΥΠ) ΠΕΔΥ, η Ένωση Ιατρών (ΕΝΙ) ΕΟΠΥΥ, καθώς και τοπικές ενώσεις/σύλλογοι, κ.ο.κ.
Με 3 πούλμαν αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του στην πρωτεύουσα ο Ιατρικός Σύλλογος Πάτρας που έχει συντονιστεί με άλλους άλλους επιστημονικούς φορείς της πόλης.

“Ζούμε σε μία κρίσιμη στιγμή όπου κρίνεται το μέλλον μας καθώς και το μέλλον των επόμενων γενιών επιστημόνων στη χώρα μας. Την Πέμπτη συμμετέχουμε μαζικά. Ζητούμε από την Κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου με έναρξη διαλόγου από μηδενική βάση” αναφέρει μεταξύ άλλων η πρόεδρος του Συλλόγου, Άννα Μαστοράκου.
Αγωνιστικό προσκλητήριο για τη συγκέντρωση των φορέων στα Προπύλαια απευθύνει και ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).

“Ο διάλογος της κυβέρνησης είναι προσχηματικός γιατί πρώτα πρέπει κάποιος να ζητά την γνώμη της κοινωνίας μέσω των φορέων και στη συνέχεια να διαμορφώνει την πρότασή του. Ειδικά για τόσο σοβαρά θέματα όπως το Ασφαλιστικό” τονίζει ο Κωνσταντίνος Λουράντος και καλεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης να πάρουν ευθέως θέση για το θέμα.
Ο ίδιος καλεί σε συστράτευση όλη την κοινωνία για το Ασφαλιστικό, οργανώνοντας ευρεία σύσκεψη την Παρασκευή 22 Ιανουαρίου στο αμφιθέατρο του ΠΦΣ, στις 11 το πρωί. Στη συνάντηση έχουν προσκληθεί εκτός των επιστημονικών φορέων, η ΓΣΕΕ, εκπρόσωποι των αγροτών, των βενζινοπωλών, των οδηγών ταξί, άλλων επαγγελματικών κλάδων και της ΕΣΗΕΑ.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*