Eurolife : Nέα προιόντα προσαρμοσμένα στις επενδυτικές συγκυρίες  με την τεχνογνωσία της FAIRFAX

 

[starbox]

 

Νέα ασφαλιστικά προιόντα Ζωής  τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα στην επενδυτική συγκυρία και στις ασφαλιστικές ανάγκες της ελληνικής πραγματικότητας θα είναι τα προιόντα που θα φέρει στην Ελλάδα η Eurolife κάτω από την επίβλεψη του νέου βασικού μετόχου της  καναδικής Fairfax.  Η τεχνογνωσία που έχει ο χρηματοοικονομικός όμιλος σε ασφαλίσεις και αντασφαλίσεις θα υιοθετηθεί από την Eurolife σε νέα προιόντα σύνταξης και υγείας τα οποία θα έχουν ως βασικά χαρακτηριστικά την υιοθέτηση αγγλοσαξωνικών τρόπων διαχείρισης μέσα σε ελληνικό περιβάλλον.   Σύμφωνα με πληροφορίες  και από την διεθνή πρακτική της Fairfax , ο όμιλος ουσιαστικά παρουσιάζει προγράμματα σύνταξης και υγείας βάσει ενός διεθνούς προτύπου και μεθοδολογίας το οποίο προσαρμόζεται είτε στις χώρες που έχει παρουσία ο όμιλος Fairfax είτε στις επενδυτικές συγκυρίες.  Τα προιόντα αυτά θα διανείμονται από το υπάρχον δίκτυο (τράπεζα- agency- πράκτορες) της Eurolife ενώ για εξειδικευμένα προιόντα θα υπάρξουν διαφοροποιημένα δίκτυα διανομής κατά τα πρότυπα της Fairfax διεθνώς.

Ο επενδυτικός όμιλος της Fairfax αξιοποιεί την τεχνογνωσία του στις χρηματοοικονομικές επενδύσεις για ασφαλιστικά προιόντα. Για παράδειγμα μετά την έναρξη της ‘κινεζικής κρίσης’ , ο καναδικός όμιλος εγκατέλειψε τις ασιατικές αγορές στις επενδύσεις του και στράφηκε ιδιαίτερα προς τις ευρωπαικές και αμερικανικές αγορές ομολόγων.  Η θέση που έχει στην αντασφαλιστική αγορά του Λονδίνου τον βοηθά να εναλλάσει τις επενδυτικές θέσεις για όλα τα συνταξιοδοτικά προιόντα με αποτέλεσμα να πετυχαίνει τη βέλτιστη δυνατή απόδοση με το χαμηλότερο δυνατό ρίσκο.  Για παράδειγμα τη διετία 2014-2015 είχε δώσει έμφαση σε βρετανικά και καναδικά ομόλογα με αποτέλεσμα να πετυχαίνει υψηλές αποδόσεις όταν τα επιτόκια Ευρωζώνης μειώνονταν.   Το τελευταίο διάστημα ο όμιλος Fairfax  είχε δώσει έμφαση στην αξιοποίηση και εκμετάλλευση της ισοτιμίας Ευρώ/ Δολαρίου  μέσα στα Συνταξιοδοτικά προιόντα.   Σε ότι αφορά τα προιόντα υγείας , και εδώ προβλέπεται η συνέχιση των προγραμμάτων υγείας στην ελληνική αγορά ενώ αναμένεται να διατεθούν νέα προιόντα υγείας τα οποία θα είναι βασισμένα στην ικανοποίηση των αναγκών υγείας  υψηλών εισοδημάτων  και μεγάλων ηλικιών.

Η γήρανση του πληθυσμού στην Ευρώπη έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια σειρά προιόντων υγείας που απευθύνονται ιδιαίτερα σε ηλικίες άνω των 60 ετών με ελεγχόμενες αυξήσεις ασφαλίστρων και παραμετροποιημένα ασφάλιστρα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*