Σε καλό δρόμο η υπόθεση International Life – Oλοκληρώνεται η συμφωνία για την ΑΤΕ Ασφαλιστική

[starbox]

Mε έντονη επιχειρηματική κινητικότητα ολοκληρώθηκε ο Δεκέμβριος 2015 και με έντονη επιχειρηματικότητα ξεκίνησε ο Ιανουάριος 2016 μέσα στον οποίο φαίνεται ότι θα ολοκληρωθούν τα δύο ‘ανοικτά’ επιχειρηματικά θέματα, της International Life και της ΑΤΕ Ασφαλιστικής.

Σε ότι αφορά το θέμα της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου Ζωής της International Life , πηγές του IW αναφέρουν ότι η εξέλιξη είναι θετική και ότι είναι πλέον ζήτημα χρόνου η ολοκλήρωση της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου. Αν και υπάρχει η δέσμευση των δύο πλευρών (International Life, Εθνική Ασφαλιστικής) να μην υπάρξουν ενημερώσεις σχετικά με την πορεία του ζητήματος πριν αυτό ολοκληρωθεί, φαίνεται ότι έχουν γεφυρωθεί όλες οι διαφορές που είχαν ανακύψει και έχει γεφυρωθεί η διστακτικότητα για το εγχείρημα που υπήρχε από ορισμένες πλευρές.

Στο θέμα της ΑΤΕ Ασφαλιστικής δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια υπαναχώρηση στο θέμα της συμφωνίας και σύμφωνα με πηγές του βασικού μετόχου (όμιλος Τράπεζας Πειραιώς) η συμφωνία με την Ergo αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Υπενθυμίζεται ότι η καθυστέρηση της συμφωνίας οφείλεται κυρίως στη ρήτρα που υπήρχε στο κείμενο του Αυγούστου 2014 και είχε θέσει η Ergo που αφορούσε στην απεμπλοκή από τις εργασίες στη Ρουμανία κυρίως αλλά και σε επιμέρους δικλείδες ασφαλείας σε ότι αφορά τις εγχώριες τραπεζο-ασφαλιστικές δραστηριότητες. Από την στιγμή που το ζήτημα με την Ρουμανία έχει λήξει και η Τράπεζα έχει τηρήσει όλες τους προβλεπόμενους όρους , είναι θέμα γραφειοκρατίας και εσωτερικού ελέγχου για να ολοκληρωθεί η συμφωνία.

Η καθυστέρηση υπογραφής από την πλευρά της Ergo δημιούργησε έντονο προβληματισμό τόσο σε επιχειρηματικό επίπεδο (πολλά στελέχη της ΑΤΕ Ασφαλιστικής θεωρούσαν ότι η εταιρεία είχε παγιδευτεί σε ‘μετοχικό κενό’) όσο και σε πολιτικό επίπεδο αφού η υπόθεση είχε φτάσει στα μέσα Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*