HDI – Gerling:  Επακόλουθη Οικονομική Απώλεια (Διακοπή Εργασιών) στις ασφαλίσεις μεταφερόμενων εμπορευμάτων

Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν ποικίλα μεταφορικά μέσα, τόσο για τη διανομή των παραγόμενων εμπορευμάτων τους, όσο και για την προμήθεια των υλών και μηχανημάτων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία τους. Η στενή σχέση μεταξύ της εφοδιαστικής αλυσίδας και της γραμμής παραγωγής, προϋποθέτει την έγκαιρη και ασφαλή παράδοση των εμπορευμάτων για την απρόσκοπτη λειτουργία της παραγωγικής επιχείρησης. Τυχόν ζημίες κατά τη μεταφορά εμπορευμάτων, δεν προκαλούν μόνον απώλειες στο ίδιο το εμπόρευμα, αλλά ενδέχεται να έχουν σημαντικές δυσχερείς οικονομικές συνέπειες για τις επιχειρήσεις.

 

Σε περίπτωση διακοπής των εργασιών, πέραν από την απώλεια εσόδων, οι επιχειρήσεις καλούνται να καλύψουν πάγια, σταθερά έξοδα, όπως:

  • Πληρωμές τόκων για δάνεια / πιστωτικές γραμμές
  • Ενοίκια κτιρίων, γης ή παραγωγικών εγκαταστάσεων
  • Κόστος μισθοδοσίας
  • Φόρους ακίνητης περιουσίας και λοιπά πάγια έξοδα για εγκαταστάσεις

 

Από την εμπειρία μας, οι οικονομικές απώλειες μπορούν να αγγίξουν ιδιαίτερα υψηλά ποσά, σε μικρό χρονικό διάστημα και αποτελούν πρόκληση για πολλούς ασφαλιστές.

 

Η κάλυψη επακόλουθης ζημίας στον κλάδο μεταφερόμενων εμπορευμάτων Marine Consequential Loss InsuranceHDIGerling MCL προστατεύει τις επιχειρήσεις από τις οικονομικές απώλειες που προκαλούνται από ζημίες κατά τη διάρκεια μεταφοράς των ασφαλιζομένων εμπορευμάτων και οδηγούν σε διακοπή εργασιών. Προϋποθέσεις της κάλυψης είναι:

  • η ζημία να έχει συμβεί σε μεταφορά εμπορεύματος το οποίο ασφαλίζεται από την HDI-Gerling (μέσω ασφαλιστηρίου cargo) και
  • το εμπόρευμα να μην μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την επιχείρηση λόγω της ζημίας, ή να μπορεί να χρησιμοποιηθεί μερικώς.

 

Η κάλυψη συμβάλει στην απρόσκοπτη λειτουργία των επιχειρήσεων και αποτελεί σημαντική εξασφάλιση των επενδύσεών τους.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*