Εκτός της λίστας με τα αφορολόγητα οι δαπάνες για τα ασφάλιστρα

 

Εκτός λίστας αγορών με πλαστικό χρήμα προς αναγνώριση του αφορολόγητου θα βρεθούν ως φαίνεται οι δαπάνες για την ιδιωτική ασφάλιση. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει, σύμφωνα με πληροφορίες, συμπεριλάβει στα έξοδα που θα ορίσει για τον υπολογισμό του αφορολόγητου ορίου τα ασφάλιστρα που καταβάλλουν τα νοικοκυριά για την υγεία, τις συντάξεις, το αυτοκίνητο κ.α.

Πρόκειται για εξέλιξη η οποία καταδεικνύει για μια ακόμη φορά την απόσταση που χωρίζει την κυβέρνηση από την ιδιωτική ασφάλιση

Μόλις προημέρων με την πρότασή του για το συνταξιοδοτικό, το υπουργείο εργασίας έδειξε ότι δεν «αναγνωρίζει» τον κλάδο ως έναν από τους κύριους πόλους διασφάλισης των μελλοντικών συντάξεων, ούτε τη δυναμική του σε άλλες εθνικές αγορές, όπου επί πολλές δεκαετίες οι συντάξεις καταβάλλονται από ιδιωτικά ασφαλιστικά συστήματα, δίχως επιθετικές περικοπές στις παροχές, ή απρόβλεπτες αυξήσεις εισφορών.

Ανώτατο στέλεχος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, σχολιάζοντας την ανωτέρω αρνητική εξέλιξη δήλωσε στο IW ότι, η ΕΑΕΕ έχει επανειλημμένα καταθέσει στη σημερινή, αλλά και στις προηγούμενες κυβερνήσεις πρόταση για  τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων, που προβλέπει τη σταδιακή αναγνώρισή τους ώστε να μην τίθεται ζήτημα επιβάρυνσης του δημόσιου ταμείου.

«Μέχρι και σήμερα, ωστόσο, ουδείς έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον να συζητήσει την πρόταση αυτή με τον κλάδο μας, όταν οι ασφαλιστικές εταιρείες στηρίζουν κατά 2% το ΑΕΠ, επενδύουν πάνω από 4,5 δισ. ευρώ, απασχολούν δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους και ασφαλίζουν την πλειονότητα των Ελλήνων πολιτών» ανέφερε το ίδιο στέλεχος.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*