Dr. Edgar Puls: Η HDI-Gerling έχει προεξέχοντα ρόλο στις βιομηχανικές ασφαλίσεις στην Ελλάδα

Η επίσκεψη του μέλους του Management Board της HDIGerling, Dr. Edgar Puls, στην Ελλάδα συνέπεσε με τα 20 χρόνια επιτυχημένης παρουσίας της εταιρείας στη χώρα μας. Συναντήσαμε αποκλειστικά τον Dr. Puls στα γραφεία της HDIGerling στην Αθήνα και μας μίλησε για τη στρατηγική της εταιρίας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή, την εμπιστοσύνη στο ελληνικό υποκατάστημα και τα σχέδια για το μέλλον.

 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ HDIGERLING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Όπως ανέφερε ο Dr. Puls: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η επίσκεψή μας στην Ελλάδα συμπίπτει με τον εορτασμό της 20ετούς επιτυχημένης λειτουργίας στη χώρα. Το υποκατάστημα της HDIGerling κατάφερε να ξεπεράσει με τον καλύτερο τρόπο την κρίση της περιόδου 2008-2015, διατηρώντας την κερδοφορία του μέσα σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία. Η παρουσία της HDI-Gerling Hellas την τελευταία εικοσαετία στον κλάδο βιομηχανικών ασφαλίσεων είναι δυναμική.»

 

Μεγάλη είναι και η συνεισφορά της HDI-Gerling Hellas τα 20 χρόνια της παρουσίας της στην τοπική αγορά: Σημειώνεται ότι το υποκατάστημα έχει καταβάλλει πάνω από 100 εκ. ευρώ σε αποζημιώσεις στους πελάτες του, έχει συμβάλει στο ελληνικό κράτος με φόρους και εισφορές που υπερβαίνουν τα 40 εκ. ευρώ και έχει επιδείξει δυναμική ανάπτυξη με συνεχή κερδοφορία τα τελευταία 13 έτη.

 

«Ταυτόχρονα η επέτειος 20 ετών παρουσίας στην Ελλάδα συμπίπτει με την επικείμενη μετονομασία της εταιρίας από HDI-Gerling σε HDI Global που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2016. Η επωνυμία της Gerling και στη συνέχεια της HDI-Gerling στην Ελλάδα έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της αγοράς και εκτιμούμε ότι η επωνυμία HDI θα συνεχίσει αυτό το ιστορικό, αντανακλώντας το παγκόσμιο προφίλ της εταιρίας.»

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΝ ΜΕΣΩ ΥΦΕΣΗΣ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ 

«Είμαστε ευχαριστημένοι από το ελληνικό υποκατάστημα, έχουμε μία έμπειρη ομάδα με εξαιρετική απόδοση, ακόμα και σε δυσχερές περιβάλλον όπως αυτό που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα με την κρίση.»

 

Ο Managing Director του ελληνικού υποκαταστήματος, κ. Νότης Βαγιακάκος, συμπλήρωσε ότι η εταιρία αντεπεξήλθε εξαιρετικά στο πρόβλημα των capital controls . «Καταφέραμε να μειώσουμε στο ελάχιστο τις επιπτώσεις από τα capital controls καθώς βρισκόμαστε σε καθημερινή βάση σε επαφή με τους πελάτες μας.» 

 

Σύμφωνα με τον Dr. Puls η εταιρία δεν επαναπαύεται στα μέχρι σήμερα επιτεύγματά της στην Ελλάδα και σίγουρα ενδιαφέρεται να αναπτύξει περαιτέρω τις εργασίες της: «Διερευνούμε τις προοπτικές ανάπτυξης στην ελληνική αγορά. Η στρατηγική μας είναι να δώσουμε έμφαση όχι μόνο στους μεγάλους εταιρικούς κινδύνους (corporate business) αλλά πλέον απευθυνόμαστε και σε επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους με στόχο την επέκταση σε μη υφιστάμενους πελάτες».

 

Αναφερόμενος σε μία από τις βασικές αρμοδιότητες των ασφαλιστικών εταιριών, την ετοιμότητα και την οικονομική δυνατότητα καταβολής αποζημίωσης ο κ. Βαγιακάκος τόνισε: «Επιδίωξή μας είναι να επιτυγχάνουμε την καταβολή αποζημίωσης εντός ενός μήνα  ικανοποιώντας τις άμεσες ανάγκες των πελατών μας.»

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΕ Ν.Α ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΚΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ

Η φιλοδοξία της HDI-Gerling στην Ελλάδα είναι να γίνει επίσης πόλος ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή – στο Ισραήλ, τα Βαλκάνια, την Τουρκία, την Κύπρο και την Μάλτα. «Μετατρέπουμε την κρίση σε ευκαιρία – οι εταιρίες με σταθερότητα σαν τη δική μας μπορούν να εδραιώσουν τη θέση τους» τόνισαν οι κκ. Puls και Βαγιακάκος.

 

ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

Βασικοί τομείς πελατείας στην Ελλάδα αποτελούν οι υποδομές, οι κατασκευές και η ενέργεια.  «Το ίδιο ισχύει και για κάθε κλάδο που στηρίζεται σε βιομηχανική παραγωγή και μπορεί να δημιουργήσει υπεραξίες. Αντιμετωπίζουμε κάθε πελάτη εξατομικευμένα γιατί κάθε εταιρία είναι διαφορετική. Στόχος μας είναι να δουλεύουμε μαζί με τον πελάτη σε μια B2B προσέγγιση.»

 

«Θέλουμε να παρέχουμε τη μέγιστη δυνατή ποιότητα και να λανσάρουμε νέα προϊόντα. Τα Cyber risks αποτελούν ενδιαφέρουσα περίπτωση νέου κινδύνου καθώς η ανάπτυξη της τεχνολογίας είναι αναδυόμενη τάση σε κάθε επιχείρηση. Τα νέα προϊόντα που προσφέρουμε περιλαμβάνουν εκτός άλλων τις καλύψεις διαχείρισης κρίσεων (πχ Ασφάλιση μολυσμένων προϊόντων) καθώς και τις πάσης φύσεως ασφαλίσεις ευθύνης, συμπεριλαμβανομένης της ευθύνης στελεχών (D&O) που παρέχεται πλέον και μέσω του ελληνικού υποκαταστήματος»

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ Η ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ;

«Έχουμε πάντα τα μάτια μας ανοιχτά για ευκαιρίες στην περιοχή. Ωστόσο, πιθανοί στόχοι εξαγορών και συγχωνεύσεων ή και χαρτοφυλάκια θα πρέπει πάντα να ταιριάζουν με τη δική μας φιλοσοφία και τα δικά μας στάνταρντ».

 

ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΕ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΧΑΜΗΛΩΝ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ

«Είναι ένα σημαντικό  πρόβλημα το περιβάλλον των χαμηλών επιτοκίων αλλά κυρίως για τις εταιρείες Ζωής. Δεν επηρεάζει τόσο την βασική μας λειτουργία που εστιάζεται στις βιομηχανικές ασφαλίσεις.  Επικεντρωνόμαστε στη βασική μας λειτουργία την ασφάλιση, στοχεύοντας σε πρωτογενή θετικά αποτελέσματα τα οποία ενισχύονται από τις επενδύσεις των χαρτοφυλακίων μας».

 

ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ SOLVENCY II

«Είμαστε ήδη απόλυτα προετοιμασμένοι για το Solvency II τόσο σε διεθνές/ενοποιημένο επίπεδο όσο και στις τοπικές αγορές. Ως όμιλος και ως εταιρεία δεν περιμένουμε να αντιμετωπίσουμε προβλήματα με το Solvency II».

 

 

 

 

ΌΜΙΛΟΣ TALANX

Ο Όμιλος Talanx με έδρα το Ανόβερο, δραστηριοποιείται σε πάνω από 150 χώρες και είναι ο 3ος σε μέγεθος ασφαλιστικός όμιλος στη Γερμανία και ο ανάμεσα στους 10 μεγαλύτερους στην Ευρώπη.

 

Το όνομα Talanx δημιουργήθηκε το 1998 για να αποφευχθεί η σύγχυση με την επωνυμία HDI. Η λέξη Τalanx συντίθεται από τις ελληνικές λέξεις «τάλαντον» (ταλέντο, χρήμα) και «φάλαγξ» (στρατιωτική παράταξη, συνώνυμη της δύναμης και της σταθερότητας).

 

Ο Όμιλος Talanx δραστηριοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία διεθνώς, με διαφορετικές εμπορικές επωνυμίες. H δομή του Ομίλου χωρίζεται σε 4 τομείς: τις βιομηχανικές ασφαλίσεις (HDI-Gerling), τις ασφαλίσεις ιδιωτών Γερμανίας (HDI, Targo, PB, neue leben), τις διεθνείς ασφαλίσεις ιδιωτών (HDI, Warta, Europa, Posta Bistozito, Civ Life) και τις αντασφαλίσεις (Hannover Re, e+s ruck).

 

Ο Όμιλος Talanx (Talanx Primary Group) αξιολογείται με Α+/stable (strong) από την Standard & Poor’s. H Talanx AG είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Φραγκφούρτης στον δείκτη MDAX καθώς και στα χρηματιστήρια του Ανόβερου και της Βαρσοβίας.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*