ΕΕΑ: Συναντήσεις στο εξωτερικό για την ελληνική διαμεσολάβηση

 

 

Την συνδρομή των Ευρωπαϊκών Αρχών και των αρμοδίων θεσμικών φορέων των Βρυξελλών για την βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας του κλάδου της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης στην Ελλάδα επιδιώκει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

 

Γι΄αυτό τον σκοπό, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου μαζί με τους εκπροσώπους της ΕΑΔΕ, τον πρόεδρο κ. Γ. Καραβία, τον αντιπρόεδρο κ. Δ. Γαβαλάκη και την ειδική σύμβουλο κ. Δ. Λύχρου μετέβησαν στις Βρυξέλες όπου πραγματοποιούν σειρά επαφών.

 

Με την επίσκεψη, ξεκινά σειρά ενεργειών που αποσκοπούν στην διεθνοποίηση του κλάδου,  στην άντληση χρήσιμων στοιχείων από τις άλλες χώρες, και στην ανάπτυξη συνεργασιών.

 

Στόχος είναι να ανοίξει δίαυλος επικοινωνίας και η ελληνική ασφαλιστική διαμεσολάβηση να ακολουθεί τις ίδιες πρακτικές και να λειτουργεί στο ίδιο νομοθετικό πλαίσιο με όλες τις άλλες αγορές.

 

Οι Έλληνες εκπρόσωποι της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης έχουν στην ατζέντα τους:  ενημερώσεις αρμοδίων, συναντήσεις με φορείς της ασφάλισης, ανάπτυξη συνεργειών, και ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε νομοθετικά και λειτουργικά θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική διαμεσολάβηση.

 

Ήδη,  συναντήθηκαν με τον Aντιπρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Δ. Παπαδημούλη και τους ευρωβουλευτές Μαρία Σπυράκη και Θεόδωρο Ζαγοράκη, ενώ προβλέπονται και άλλες παρόμοιες συναντήσεις και με άλλα στελέχη του Ευρωκοινοβουλίου.

 

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται συνάντηση και με τους εκπροσώπους της BIPAR καθώς και φορείς που ασχολούνται με το νομοθετικό πλαίσιο της ασφαλιστικής αγοράς.

 

Στο επίκεντρο αυτών των συναντήσεων με τους ειδικούς βρίσκεται η νέα οδηγία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση IDD, το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την λειτουργία του επαγγέλματος, οι συνθήκες λειτουργίας και ο ρόλος των εθνικών και κοινοτικών αρχών στην διαφύλαξη του ανταγωνισμού.

 

Να σημειωθεί ότι με τα θέματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και τα όσα αφορούν τον κλάδο, ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Χατζηθεοδοσίου συζητά παραλλήλως και για τα ευρύτερα θέματα που απασχολούν τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και επαγγελματίες και σχετίζονται με την ελληνική οικονομία και το περιβάλλον λειτουργίας της αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*