eias logo

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Budgeting, Controlling & Reporting

Το Σεμινάριο είναι διάρκειας πέντε (5) εκπαιδευτικών ωρών και θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες διδασκαλίας του εκπαιδευτικού κέντρου του Ε.Ι.Α.Σ. (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) την:

• Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, 16:00 – 20:15

Εισηγητής του Σεμιναρίου είναι ο κ. Βασίλης Νικηφοράκης, Γενικός Διευθυντής του Τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού & Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO) του Ομίλου Aσφαλιστικών Εταιριών Eurolife ERB.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τα θέματα που θα
αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου:

• Εισαγωγή στις έννοιες – Ορισμοί
• Η μεγάλη εικόνα και οι ρόλοι κάθε λειτουργίας
• Budgeting: Δομές και διαδικασίες, σύνθεση &
μοντελοποίηση, διαχείριση αλλαγών
• Controlling: «πως εφαρμόζεται» και η σημασία του
• Reporting: Η αποτελεσματική παροχή πληροφόρησης ως καθοριστικό εργαλείο χρηματοοικονομικής διοίκησης
• Case study

Αιτήσεις Συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι και την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015.

Κόστος Συμμετοχής στο Σεμινάριο:

• 80€ για τα μέλη του Ε.Ι.Α.Σ.
• 90€ για τα μη μέλη

Για τις Εταιρίες – Μέλη του ΕΙΑΣ, που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή (3 άτομα και περισσότερα) σε αυτό το Σεμινάριο, το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται σε 70€.

Για τις Εταιρίες – Μη Μέλη του ΕΙΑΣ, που θα έχουν πολλαπλή συμμετοχή (3 άτομα και περισσότερα) σε αυτό το Σεμινάριο, το κόστος συμμετοχής διαμορφώνεται σε 80€.

Σύντομo Βιογραφικό Εισηγητή

Ο Βασίλης Νικηφοράκης είναι Γενικός Διευθυντής του Τομέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Οικονομικών Υπηρεσιών (CFO) του Ομίλου Ασφαλιστικών Εταιριών Eurolife ERB από το 2008. Κατέχει MSc στην Αναλογιστική Επιστήμη από το City University του Λονδίνου και BSc στην Στατιστική και Ασφαλιστική Επιστήμη από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς.
Ξεκίνησε την καριέρα του στον ελληνικό ασφαλιστικό χώρο το 1996 ως αναλογιστής στην AGF KOSMOS και μετέπειτα στην Allianz Ελλάδος, όπου κατείχε τη θέση του Τεχνικού Διευθυντή έως το 2008, οπότε και εντάχθηκε στο δυναμικό της Eurolife.
Έχει εργαστεί, σε τομείς προϊοντικού και επιχειρησιακού σχεδιασμού, αντασφαλειών, αποθεματοποίησης, λογιστικών προτύπων, αποτιμήσεων χαρτοφυλακίων & Asset Liability Management, ενώ έχει συμμετάσχει σε διεθνή προγράμματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας για σκοπούς ανάπτυξης βέλτιστων επιχειρησιακών πρακτικών σε όλο το φάσμα των ασφαλιστικών εργασιών.

Σκοπός του Σεμιναρίου είναι:

• Να ενταχθούν οι συμμετέχοντες στις έννοιες των λειτουργιών Budgeting, Controlling & Reporting ως βασικών μηχανισμών της Χρηματοοικονομικής Διοίκησης ενός Ασφαλιστικού Οργανισμού, καθώς και να κατανοηθούν οι ρόλοι και η σημαντικότητα των λειτουργιών αυτών στο ευρύτερο πλαίσιο Διοίκησης της Επιχείρησης.
• Να αναλυθούν οι δομές, οι διαδικασίες και οι εφαρμογές τους στην ασφαλιστική δραστηριότητα.
• Να συζητηθούν οι παράγοντες επιτυχημένου σχεδιασμού και οι νέες τάσεις στην εξέλιξη των λειτουργιών αυτών όπως διαμορφώνονται στις σύγχρονες συνθήκες της διεθνούς αγοράς.

Το Σεμινάριο απευθύνεται:

σε Οικονομικούς Διευθυντές, ανώτερα & ανώτατα στελέχη Επιχειρήσεων, Οικονομικών Διευθύνσεων και Λογιστηρίων. Επιπλέον, σε Επιχειρηματίες, Διευθύνοντες Συμβούλους, και Υπεύθυνους Λογιστικών Γραφείων, που επιθυμούν να εμπλουτίσουν, διευρύνουν και εμβαθύνουν τις γνώσεις τους πάνω στα ειδικά θέματα του Σεμιναρίου, ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό (BUDGET), μέχρι την βήμα προς βήμα οργάνωση του συστήματος REPORTING & CONTROLLING.

Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: BUDGETING, CONTROLLING & REPORTING_26.11.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*