M.Sc. in INSURANCE RISK MANAGEMENT σε συνεργασία του ΕΙΑΣ με το ALBA

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) υλοποιώντας ήδη εδώ και ένα έτος τη νέα του συνεργασία με το ALBA Graduate Business School at The American College of Greece, με την από κοινού δημιουργία ενός Master of Science (MSc) σε Insurance Risk Management (IRM), που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα έχοντας λάβει εξαιρετικά σχόλια από τους σπουδαστές, προκηρύσσει την περίοδο εγγραφών μέχρι 11 Δεκεμβρίου 2015 για τον δεύτερο κύκλο του μεταπτυχιακού αυτού προγράμματος από τον Ιανουάριο 2016.

Το ALBA ως ένα υψηλής ποιότητας Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων επιδιώκει πάντα συνεργασίες με κορυφαία πανεπιστήμια και οργανισμούς στην Ελλάδα και το εξωτερικό και αναπτύσσει προγράμματα τα οποία πιστοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς πιστοποίησης, όπως το EPAS-EFMD και το AMBA. Θεωρούμε ότι η συνεργασία των δύο οργανισμών, του ΕΙΑΣ και του ALBA, είναι στρατηγικής συμμαχίας και θα έχει πολύ σημαντικό αντίκτυπο τόσο σε ακαδημαϊκό επίπεδο όσο και στην ακόμα καλύτερη σύνδεση των αποφοίτων με την ασφαλιστική αγορά εργασίας.

Η συνεργασία πιστοποιεί την πεποίθηση των δύο οργανισμών για την σημαντική αξία του συνδυασμού επιχειρηματικής θεωρίας και πράξης. Με το σκεπτικό αυτό, οι δύο οργανισμοί συνενώνουν τις δυνάμεις τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκπαιδευτικών αναγκών της επιχειρηματικής κοινότητας στον κλάδο των ασφαλειών.

ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΑΠΕΥΘΥΝΕΤΑΙ

Το πρόγραμμα αναφέρεται: α) σε μεσαία και ανώτερα στελέχη που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των ασφαλειών και χρειάζονται συστηματοποίηση των γνώσεων/δεξιοτήτων τους στην διαχείριση ασφαλιστικών υπηρεσιών και ταυτόχρονα προσδοκούν την ανάπτυξή τους σε αποδοτικούς Managers ασφαλιστικών εταιριών, και β) σε νέους πτυχιούχους που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην ασφαλιστική βιομηχανία και προσδοκούν την απόκτηση γνώσεων και δεξιοτήτων για την επιτυχημένη διαχείριση ασφαλιστικών υπηρεσιών και εταιριών στον κλάδο των ασφαλειών.

ΕΝΑΡΞΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Το 18μηνο αυτό μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι διάρκειας 364 ωρών διδασκαλίας, με 4ωρη διδασκαλία δύο απογεύματα την εβδομάδα (Δευτέρα και Πέμπτη 18:00-22:00). Κάθε δίμηνο διδάσκονται δύο πλήρη μαθήματα 28 ωρών το καθένα και ακολουθεί 3ωρη γραπτή εξέταση σε κάθε μάθημα. Η διδασκαλία των συνολικά 16 μαθημάτων ολοκληρώνεται σε 7 δίμηνα (από τις αρχές Ιανουαρίου 2016 έως τα τέλη Απριλίου 2017) και γίνεται στην αγγλική γλώσσα.

Οι διδάσκοντες του Προγράμματος είναι κυρίως Πανεπιστημιακοί Καθηγητές και Kαθηγητές του ALBA, όλοι κάτοχοι διδακτορικού τίτλου σπουδών, με υψηλή εξειδίκευση στο διδακτικό αντικείμενο ευθύνης τους. Τα μαθήματα θα διεξάγονται στις εγκαταστάσεις του Κολλεγίου ΑLBA, στην οδό Ξενίας 6-8, Πλ. Μαβίλη (στάση Μετρό: Μέγαρο Μουσικής).

Μετά το τέλος της διδασκαλίας όλων των μαθημάτων και εντός του διμήνου Μαϊου-Ιουνίου 2017, οι φοιτητές υποχρεούνται είτε να κάνουν δίμηνη πρακτική άσκηση (internship) σε ασφαλιστική εταιρία (όσοι δεν εργάζονται) είτε να κάνουν ένα thesis σε project που θα τους ανατεθεί (όσοι ήδη εργάζονται).

Όλα τα μεταπτυχιακά προγράμματα του ALBA είναι πλήρως πιστοποιημένα και αναγνωρισμένα διεθνώς από την NEASC (την Επιτροπή Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης της Ένωσης Σχολείων και Κολλεγίων της Νέας Αγγλίας των ΗΠΑ). Το νέο αυτό Master of Science θα ενταχθεί και στη διαδικασία αναγνώρισης από τον οργανισμό πιστοποίησης EPAS-EFMD.

Οι Αιτήσεις Εγγραφής των υποψηφίων θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015.

Έναρξη Μαθημάτων: Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Οι υποψήφιοι που θα στείλουν την αίτηση εγγραφής θα πρέπει να είναι απόφοιτοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ και να έχουν αποδεδειγμένα πολύ καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας. Θα πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι όλες οι αιτήσεις θα εξεταστούν από την Επιτροπή Αξιολόγησης, προκειμένου να κριθούν ως αποδεκτές ή όχι για εγγραφή στο πρόγραμμα. Θα τηρηθεί αυστηρά η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων εγγραφής λόγω του συγκεκριμένου αριθμού θέσεων συμμετοχής στο πρόγραμμα.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

• Business Economics (28 h)
• Marketing Management and Sales (28 h)
• Quantitative Tools in Risk (28 h)
• Managing People and Organizations (28 h)
• Business Ethics and Corporate Social Responsibility (14 h)
• Financial Management (28 h)
• Negotiations (14 h)
• Management of Insurance Services Operations (28 h)
• Risk Management and Insurance (28 h)
• Insurance Regulation (14 h)
• Business Insurance (28 h)
• Enterprise Risk Management for Corporations (14h)
• Personal Financial Planning (28 h)
• Employee Benefits Planning (14 h)
• Financial Management and Accounting in Insurance (14 h)
• Strategic Management (28 h)

• Thesis or Internship

ΟΦΕΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Τα στελέχη που θα συμμετάσχουν στο Πρόγραμμα αποκτούν μεθοδολογικά εργαλεία και ναπτύσσουν γνώσεις και δεξιότητες που τους βοηθούν:
• να διαχειρίζονται αποδοτικότερα τα ασφαλιστικά προϊόντα και υπηρεσίες.
• να λαμβάνουν διοικητικές αποφάσεις για την αποδοτικότερη διαχείριση των ασφαλιστικών
προϊόντων/υπηρεσιών, των παραγωγικών τους πόρων και της λειτουργίας της εταιρίας τους.
• να λαμβάνουν στρατηγικές αποφάσεις για την ανάπτυξη της εταιρίας τους στον ασφαλιστικό κλάδο.
• να αναπτύξουν διοικητικές δεξιότητες (managerial competencies) και να γίνουν ολοκληρωμένοι
Managers στον κλάδο των ασφαλειών.

Στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, που δεν εργάζονται, προσφέρεται η μοναδική ευκαιρία να απορροφηθούν για να εργαστούν σε ασφαλιστικές εταιρίες μέσω 6μηνης έμμισθης πρακτικής άσκησης (internship).

Για περισσότερες λεπτομέρειες (περιεχόμενο μαθημάτων, αίτηση εγγραφής, δίδακτρα κ.α.) μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε με την κα Μ. Καραιωσηφόγλου στο ALBA (T: 210 8964531 εσωτ. 2213, E: mkaraios@alba.edu.gr) είτε με τη Γραμματεία του ΕΙΑΣ (T: 210 9219660, E: eiasinfo@eias.gr).

Επίσης, για αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να ακολουθήσετε το ακόλουθο link στο web site του ΕΙΑΣ:
www.eias.gr/images/files/MSc%20IRM%20ALBA%20EIAS_(2).pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*