Νίκος Μακρόπουλος

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ “χτίζει” γέφυρες στην Ήπειρο

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη ενημερωτική συνάντηση πρακτόρων της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική στα Ιωάννινα, με κεντρικό τίτλο «Χτίζουμε Γέφυρες στην Ήπειρο».

Στην σημαντική αυτή εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική κ. Νίκος Μακρόπουλος, συμμετείχαν περισσότεροι από 80 εκπρόσωποι του πρακτορειακού δικτύου, με δραστηριότητα στα Ιωάννινα, στην Άρτα, στην Πρέβεζα, στο Αγρίνιο, στην Κέρκυρα στην Λευκάδα και στους Παξούς. Οι συνεργάτες του πρακτορειακού δικτύου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο και τα στελέχη της εταιρίας, καθώς και τους Διευθυντές Ανάπτυξης Δικτύου DIN κ.κ. Θοδωρή Αντωνογεώργο και Μιλτιάδη Παρλαμά, στο ξενοδοχείο Grand Serai, όπου μετά από την παρουσίαση της δραστηριότητας και των ασφαλιστικών προγραμμάτων της εταιρίας, παρατέθηκε επίσημο δείπνο.

Έφη Κοσσυβάκη

Έφη Κοσσυβάκη

Τις εργασίες άνοιξε η κα Έφη Κοσσυβάκη, σύμβουλος διοίκησης και μέλος του Δ.Σ., η οποία αναφέρθηκε στα σημαντικότερα μεγέθη της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: «Με παραγωγή ασφαλίστρων σχεδόν €20 εκ. (2014), σύνθεση χαρτοφυλακίου 51% Λοιποί Κλάδοι και 49% Ασφαλίσεις Αυτοκινήτων, διατηρησιμότητα που ξεπερνά το 80% στο σύνολο των προσωπικών και επιχειρηματικών ασφαλίσεων, €7,5 εκ. πληρωθείσες αποζημιώσεις και δείκτη ζημιών κάτω από το 45% των δεδουλευμένων, η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική είναι μία 100% ελληνική εταιρία, που χαίρει της εμπιστοσύνης περισσότερων από 750 συνεργατών και 50.000 ασφαλισμένων, καθώς και της Εθνικής Ασφαλιστικής, η οποία συμμετέχει εδώ και πολλά χρόνια, στο μετοχικό της κεφάλαιο. Επιπλέον η Εταιρία διαθέτει μεγάλη κεφαλαιακή επάρκεια, έχει υπερκαλύψει τις απαιτήσεις του SOLVENCY II και είναι πλήρως εναρμονισμένη στους κανόνες εταιρικής διακυβέρνησης.»

Μιλτιάδης Παρλαμάς

Μιλτιάδης Παρλαμάς

Ο κ. Μιλτιάδης Παρλαμάς, διευθυντής ανάπτυξης δικτύου DIN, αναφέρθηκε στην πελατοκεντρική φιλοσοφία της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, μια φιλοσοφία που ξεκινάει από την ανάπτυξη διαπροσωπικών σχέσεων με κάθε έναν από τους συνεργάτες της και υπογράμμισε την μεγάλη ταχύτητα και ευελιξία της εταιρίας σε ό,τι αφορά στην αποτελεσματική εξυπηρέτηση και στην άμεση εξεύρεση καινοτόμων λύσεων.

Δήμητρα Τσακνιά

Δήμητρα Τσακνιά

Η κα Δήμητρα Τσακνιά, σύμβουλος διοίκησης και μέλος του Δ.Σ, παρουσίασε τους δύο κύριους άξονες δραστηριοποίησης της εταιρίας, τις Ασφαλίσεις Επιχειρήσεων και τις Ασφαλίσεις Ιδιωτών και αναφέρθηκε διεξοδικά στα προγράμματα Αστικής Ευθύνης, δίνοντας έμφαση στην ανταγωνιστική τιμολόγηση και στους όρους της Επαγγελματικής Ευθύνης Διαμεσολαβούντων και στον κλάδο Ειδικών Καλύψεων. Στη συνέχεια η κα Τσακνιά, ανέλυσε δύο από τα 6 πρωτοποριακά πακέτα ασφάλισης Κατοικίας, καθώς και το πακέτο Full Cover Φαρμακείο ΕΥΡΩΠΗ, ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στις ανάγκες του σύγχρονου επιχειρηματία φαμακοποιού, αφού εκτός από τις κλασσικές καλύψεις περιλαμβάνει και εξειδικευμένες παροχές όπως η ασφάλιση
εσωτερικών και εξωτερικών επιγραφών, ληστεία ταμείου ή συνταγών και επιταγών και αλλοίωση εμπορευμάτων ψυγείου μετά από διακοπή ρεύματος.

Χριστιάννα Σπηλιωτοπούλου

Χριστιάννα Σπηλιωτοπούλου

Η κα Χριστιάννα Σπηλιωτοπούλου, σύμβουλος διοίκησης και μέλος του Δ.Σ. ανέπτυξε την φιλοσοφία της εταιρίας σε ό,τι αφορά στην ασφάλιση αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την κα Σπηλιωτοπούλου, εκτός από τα ανταγωνιστικά πακέτα EURO 1, EURO 2, EURO 3 και EURO 4, η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική δημιουργεί προγράμματα Affinity για ειδικές ομάδες πελατών, με διαφοροποιήσεις και ειδική τιμολόγηση, έχει αναπτύξει πιλοτικό πρόγραμμα με συνεργαζόμενα συνεργεία και πλήθος παροχών προς τους ασφαλισμένους της, το οποίο συνεχώς επεκτείνεται με στόχο να καλύψει το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, ενώ παράλληλα προχωρεί στην μείωση του δικαιώματος συμβολαίου, προκειμένου να ενισχύσει το εισόδημα των συνεργατών της. Κλείνοντας, η κα Σπηλιωτοπούλου ανακοίνωσε την ενημέρωση των πελατών της εταιρίας σχετικά με την ανανέωση του ασφαλιστηρίου τους μέσω sms ειδοποίησης.

Θοδωρής Αντωνογεώργος

Θοδωρής Αντωνογεώργος

Ο κ. Θοδωρής Αντωνογεώργος, διευθυντής ανάπτυξης δικτύου DIN, τόνισε την άμεση ανταπόκριση της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική την ώρα της αποζημίωσης, σε καθημερινή βάση και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες και περιορισμούς και ανακοίνωσε έναν μίνι διαγωνισμό πωλήσεων με έπαθλο ένα Σαββατοκύριακο για δύο στο μαγευτικό τοπίο της Λίμνης Πλαστήρα.

10

Ο κ. Νίκος Μακρόπουλος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας, τόνισε ότι «Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική την εποχή της κρίσης, έχοντας ως στόχο την υγιή ανάπτυξη, δεν κράτησε απλά τη θέση της στην αγορά, αλλά κέρδισε μερίδια, επέκτεινε το δίκτυό της, αύξησε την παραγωγή της, ενίσχυσε το ισχυρό της brand name, διατηρώντας σύμμαχό της την Εθνική Ασφαλιστική. Η Εταιρία μας αποτέλεσε και αποτελεί στήριγμα για το επιχειρείν της χώρας μας. Οι μεγάλες ζημιές που έχουμε πληρώσει τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν την φερεγγυότητα και την αξιοπιστία μας.

9

 

Η υψηλή κερδοφορία της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική στο 1ο εξάμηνο (2,23 εκ. ευρώ) του 2015 οφείλεται κυρίως στην ανάπτυξη των συνεργασιών μας με νέα παραγωγικά δίκτυα, στην ενίσχυση της θέσης μας σε νέους κλάδους ασφάλισης και στη διεύρυνση του πελατολογίου μας στην ασφάλιση μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών κινδύνων, ενώ για δεύτερη συνεχή χρονιά βρισκόμαστε στους 200 True Leaders της ICAP, έχοντας μάλιστα βελτιώσει σημαντικά και την θέση μας στην γενική κατάταξη». Σχετικά με το SOLVENCY II, o κ. Ν. Μακρόπουλος υπογράμμισε ότι η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική βρίσκεται στην τελική ευθεία προετοιμασίας για εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου Solvency II που τίθεται σε εφαρμογή από την 01.01.2016, ήδη υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές της Τράπεζας της Ελλάδος, είναι απόλυτα θωρακισμένη κεφαλαιακά και διαθέτει πλήρως εκσυγχρονισμένες δομές, που θα της επιτρέψουν να συνεχίσει απρόσκοπτα την αναπτυξιακή της πορεία και στο μέλλον. Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ο δείκτης κάλυψης του απαιτούμενου κεφαλαίου φερεγγυότητας (SCR) ανήλθε σε 145% το 2014 και προβλέπεται να αυξηθεί σε 176% έως το τέλος του 2017. Αντίστοιχα ο δείκτης κάλυψης του ελάχιστου κεφαλαίου MCR ανήλθε σε 239% το 2014 και προβλέπεται να αυξηθεί σε 295% έως το τέλος του 2017.

 
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική εξέφρασε την ανησυχία του για τον εξοντωτικό ανταγωνισμό στον κλάδο αυτοκινήτου, που θέτει σε κίνδυνο την ίδια την επιβίωση των εταιριών, αλλά και των διαμεσολαβούντων των οποίων τα έσοδα έχουν μειωθεί κατά 50%. Σύμφωνα με τον κ. Μακρόπουλο «Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική αποφάσισε να μην ακολουθήσει την πρακτική του πτωχευτικού ασφαλίστρου, που είναι αντίθετη με τις αρχές της και θα έθιγε την βασική μέριμνά μας για διατήρηση υψηλού δείκτη φερεγγυότητας και άρα αξιοπιστίας. Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο (χορηγίες, εκδηλώσεις, διαφημιστικές καμπάνιες στον Τύπο και στην τηλεόραση) το πολύ αξιόπιστο και συνάμα δυναμικό brand name, στο οποίο επί πολλά έτη επενδύουμε με αφοσίωση, μεθοδικότητα και συνέπεια.»

7
Ο κ. Μακρόπουλος αναφέρθηκε στο σύστημα EΥΡΩΠΗ BLUE CARE, δηλαδή στην δυναμική είσοδο της εταιρίας στον χώρο της υγείας κατά το 2016, με αφετηρία την προληπτική ιατρική και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες βοήθειας μέσω των καρτών ΕΥΡΩΠΗ BLUE CARE DIAGNOSTICS και BLUE CARE FIRSTAID σε κόστος έκπληξη, ενώ ολοκληρώνοντας την παρουσίασή του δεσμεύτηκε ότι η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική θα παραμείνει μια παραδοσιακή εταιρία, μια εταιρία που δεν σκοπεύει να ανταγωνιστεί τα δίκτυά της, μία εταιρία που πιστεύει στις ανθρώπινες σχέσεις και που πρόθεσή της είναι να στηρίζει και να ενισχύει συνεχώς τις προσπάθειες των συνεργατών της και ιδιαιτέρως των ανθρώπων της πρώτης γραμμής που εργάζονται με συνέπεια και πάθος στις δύσκολες και απομακρυσμένες περιοχές της χώρας όπως η Δυτική Στερεά και η Ήπειρος.

 

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών οι προσκεκλημένοι συνεργάτες της εταιρίας είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με την διοίκηση της εταιρίας κατά την διάρκεια του επίσημου δείπνου που παρατέθηκε στους επιβλητικούς χώρους του ξενοδοχείου Grand Serai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*