Τελεσίγραφο στην Αριστοτέλους από τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ

“Ξεχείλισε το ποτήρι” της υπομονής για τους εργαζόμενους του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), οι οποίοι ζητούν επιτακτικά συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο μοναδικός Οργανισμός Δημόσιας και Δωρεάν επείγουσας Προνοσοκομειακής φροντίδας στην Ελλάδα.

Το Σωματείο Εργαζομένων έχει οχλήσει πολλές φορές το γραφείο του Ανδρέα Ξανθού αποστέλλοντας αιτήματα συνάντησης για να πραγματοποιηθεί ένας ουσιαστικός διάλογος, αλλά δίχως αποτέλεσμα. Αφού, λοιπόν, “δεν πάει ο Μωάμεθ στο βουνό” οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να “περικυκλώσουν” στις 24 Νοέμβρη το κτίριο του υπουργείου για να εξαναγκάσουν τον Ανδ. Ξανθό να τους ακούσει.

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ απαιτούν απαντήσεις σε μια σειρά “καυτά” ερωτήματα, όπως για παράδειγμα τι σχεδιάζει να κάνει η Αριστοτέλους για την αντικατάσταση του πεπαλαιωμένου στόλου, γιατί δεν έχει υπάρξει προκήρυξη για την πρόσληψη διασωστών και τεχνικού προσωπικού για την κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων πανελλαδικά, τι θα κάνει ο υπουργός για τον παράνομο τρόπο λειτουργίας ιδιωτικών ασθενοφόρων και ιδιωτικών ιπταμένων μέσων αεροδιακομιδών ασθενών, πότε θα καταβληθούν τα εξαιρέσιμα που οφείλονται.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιήσουν 3ωρη στάση εργασίας, 09:00-12:00, στο πλαίσιο της οποίας ο οργανισμός θα λειτουργήσει με προσωπικό ασφαλείας για τις υπερεπείγουσες ανάγκες.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*