Από «κόσκινο» το προσχέδιο του ΕΚΠΥ – Αύξηση εσόδων στον ΕΟΠΥΥ το 2016

Όπως αναφέρουν κύκλοι του ΠΦΣ, στη συνάντηση αντιπροσωπείας του Συλλόγου με τον Παύλο Πολάκη, παρουσία και του νέου Προέδρου του ΕΟΠΥΥ, Σ. Μπερσίμη, ενημερώθηκαν πως το 2016, για πρώτη φορά από την ίδρυση του, ο Οργανισμός πρόκειται να δει τα ταμεία του πιο γεμάτα, καθώς αναμένεται αύξηση των εσόδων του.
Μάλιστα, η Αριστοτέλους και η νέα διοίκηση του ΕΟΠΥΥ σκοπεύει να διοχετεύσει χρήματα, με την εκταμίευση της ερχόμενης δόσης του δανείου της χώρας, για την πληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών, ενώ στόχος είναι να πληρωθούν πάροχοι το Σεπτέμβριο εντός του ερχόμενου Δεκεμβρίου
Στη συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ με τους Φαρμακοποιούς συζητήθηκαν και οι αυξημένες δαπάνες, μέσα στην κρίση, σε ιατροτεχνολογικά προϊόντα και άλλα αναλώσιμα, όπως κολοστομίες, ειδικές τροφές, βηματοδότες κλπ.
Οι φαρμακοποιοί πρότειναν στον κ. Πολάκη τη συνταγογράφηση των παραπάνω, κατά το παράδειγμα των αναλώσιμων σακχάρου, υποστηρίζοντας πως η δαπάνη ήταν υπό έλεγχο όταν, κάποια από τα είδη αυτά, χορηγούνταν μόνο από φαρμακεία.
Ο ΕΚΠΥ
Νέα καθυστέρηση στην έκδοση του νέου Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) επεφύλασσε η αλλαγή της ηγεσίας του ΕΟΠΥΥ, αλλά και η ανάληψη της αρμοδιότητας του οργανισμού από τον Π. Πολάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Virus, ο νέος πρόεδρος του φορέα, αλλά και ο αναπληρωτής Υπουργός, δεν θέλουν να βάλουν την υπογραφή τους στο νέο ΕΚΠΥ, πριν βεβαιωθούν ότι πληρούνται όλες οι βασικές αρχές και στόχοι που έχουν τεθεί από Μαξίμου και Αριστοτέλους και έτσι περνούν τον Κανονισμό από «κόσκινο».

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*