Κομματική παρέμβαση στο ΨΝΑ καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Το «πάγωμα» των μεταβολών προσωπικού στις υπηρεσιακές ιεραρχίες των νοσοκομείων διέταξε η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, καθώς έχει ξεκινήσει η περίοδος αξιολόγησης των Διοικητών και των Αναπληρωτών τους. Από την απόφαση (επισυνάπτεται) εξαιρέθηκαν τα ψυχιατρικά νοσοκομεία και οι άλλες δομές ψυχικής υγείας του δημοσίου, απόφαση την οποία το υπουργείο αιτιολόγησε στη βάση του Συμφώνου Λυκουρέντζου-Andor.
Ήδη, με βάση την εγκύκλιο η Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ διέταξε την αντικατάσταση της Διοικητικής Διευθύντριας των ΨΝΑ από υπάλληλο του Θριάσιου νοσοκομείου, με την ΠΟΕΔΗΝ να κάνει λόγο για ωμή κομματική παρέμβαση, θέτοντας υπό αμφισβήτηση τη νομική υπόσταση της συγκεκριμένης πράξης.
“Η ανάθεση καθηκόντων Διευθυντή Νοσοκομείου, από υπηρεσιακό στέλεχος άλλου Νοσοκομείου, απαγορεύεται από την ισχύουσα Νομοθεσία (Ν. 4275/2014)” αναφέρει χαρακτηριστικά. “Οι αναθέσεις γίνονται από τον Διοικητή του οικείου Ν.Π.Δ.Δ. μεταξύ των στελεχών που ανήκουν οργανικά σε αυτό και όχι από τον Διοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τα αρμόδια Υπηρεσιακά Συμβούλια Κρίσης δεν έχουν συσταθεί και ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας δεν έχει αρμοδιότητα ανάθεσης καθηκόντων Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων στα Νοσοκομεία” συμπληρώνει, και τονίζει “με το Ν. 4275/2014 οι αναθέσεις θεωρούνται νόμιμες πράξεις, δεν αμφισβητούνται και συνεχίζουν να ισχύουν, έως την επιλογή από τα Υπηρεσιακά Όργανα Κρίσης (μετά την σύστασή τους)»”συμπληρώνει.
Παράλληλα, η ΠΟΕΔΗΝ απορρίπτει και το επιχείρημα του Συμφώνου, επισημαίνοντας πως αυτό “ρυθμίζει το λειτουργικό μέρος των Μονάδων Ψυχικής Υγείας”, ενώ “το Διοικητικό διέπεται από την υφιστάμενη Νομοθεσία” δηλαδή από το Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα με τις τροποποιήσεις του.

Εκτιμά συνάμα πως εφοσον η κυβέρνηση επικαλείται το Σύμφωνο με βάση το οποίο τα ψυχιατρικά νοσοκομεία κλείνουν στις 31/12/15, ουσιαστικά επιβεβαιώνει την πολιτική βούληση κατάργησής τους.
«Έγκλημα της εν λόγω Διοικητικής Διευθύντριας είναι ότι της ανατέθηκαν καθήκοντα από Διοικητή της προπροηγούμενης κυβέρνησης» καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ και ζητάει από την ΑΔΕΔΥ να πάρει θέση για την «κομματικοποίηση της Δημόσιας Διοίκησης»

Μεταβολές Προσωπικού

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*