Δρ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Γενικός Διευθυντής Ε.Ι.Α.Σ

ΕΙΑΣ: Ενημερωτική συνάντηση για την εκπαίδευση

Το  Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) πραγματοποιεί  ενημερωτική συνάντηση, με ελεύθερη είσοδο, που διοργανώνει την  Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2015 και ώρα  16.00 στο εκπαιδευτικό κέντρο του ΕΙΑΣ (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος), προκειμένου να ενημερωθείτε υπεύθυνα για τα θέματα που αφορούν στην υποχρεωτική επανεκπαίδευση και επαναπιστοποίηση των γνώσεων των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, σύμφωνα με την Πράξη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος αρ. 45/21-11-2014, ΦΕΚ Β΄3350/12-12-2014.

 

Στη συνάντηση θα μιλήσουν ο Γενικός Διευθυντής του ΕΙΑΣ Δρ. Γιάννης Παπακωνσταντίνου και η Γενική Διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του ΕΙΑΣ κα Μαργαρίτα Αντωνάκη.

 

Στην εκδήλωση αυτή μπορούν να παραστούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι, όπως είναι οι αρμόδιοι εκπρόσωποι όλων των ασφαλιστικών εταιριών, εκπρόσωποι της ΕΑΔΕ και των φορέων διαμεσολάβησης, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές όλων των κατηγοριών (ασφαλιστικοί σύμβουλοι, συντονιστές, πράκτορες, μεσίτες ασφαλίσεων), υπάλληλοι γραφείων διαμεσολάβησης αλλά και πιστωτικών ιδρυμάτων.

Στην εκδήλωση θα ενημερωθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι για το τι απαιτείται σύμφωνα με το άρθρο 3 παρ. 3 της ΠΕΕ 45/2014, βάσει του οποίου οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές υποχρεούνται να παρακολουθούν κάθε χρόνο σεμινάρια και των τριών Τομέων Α΄, Β΄ και Γ΄, έκαστο των οποίων πρέπει να έχει ελάχιστη διάρκεια πέντε (5) ωρών, προκειμένου κάθε ασφαλιστικός διαμεσολαβητής να συγκεντρώνει συνολικά τουλάχιστον 75 ώρες πιστοποιημένης εκπαίδευσης στους τρεις τομείς εντός των πέντε ετών 2015-2019.

 

Θα παρουσιαστούν επίσης τα δύο εκπαιδευτικά σεμινάρια που υπέβαλε το ΕΙΑΣ, διάρκειας 8 ωρών το κάθε ένα, για τα έτη 2015 και 2016, που ενέκρινε η  αρμόδια Επιτροπή Αξιολόγησης της ΔΕΙΑ της Τράπεζας της Ελλάδος και θα πραγματοποιούνται από το ΕΙΑΣ από τις αρχές Δεκεμβρίου 2015. Τα δύο αυτά σεμινάρια εντάσσονται στο πλαίσιο της υποχρεωτικής επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης των γνώσεων των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για τον Τομέα Β΄ «Θεσμικά Θέματα της Ασφαλιστικής Αγοράς» και τον Τομέα Γ΄ «Ανάπτυξη Ατομικών Δεξιοτήτων και Ικανοτήτων». Στους συμμετέχοντες που θα παρακολουθήσουν αυτά τα εγκεκριμένα από την ΤτΕ σεμινάρια και θα ολοκληρώσουν επιτυχώς τα tests κατανόησης, θα χορηγούνται από το Ε.Ι.Α.Σ. «Βεβαιώσεις Περαίωσης», εγκεκριμένες από την Τράπεζα της Ελλάδος, οι οποίες είναι αναγκαίες για την επανεγγραφή τους στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο.

 

Τα πρώτα σεμινάρια του ΕΙΑΣ θα γίνουν στις 2 & 3 Δεκ. για τον Τομέα Β’ και στις 7 & 8 Δεκ. για τον Τομέα Γ’, ώστε να καλυφθούν οι υποχρεώσεις των ενδιαφερομένων ασφαλιστικών διαμεσολαβητών για το 2015.

 

Για να εξασφαλίσετε τη θέση σας στην ενημερωτική συνάντηση της 18/11, παρακαλούμε να συμπληρώσετε και αποστείλετε τη συνημμένη Δήλωση Συμμετοχής στο mail: eiasinfo@eias.gr ή να επικοινωνήσετε τηλεφωνικά (Τ: 210 9219660 & 210 9219684) με τη Γραμματεία του ΕΙΑΣ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*