Ξεπέρασε στο εννεάμηνο του 2015 τα κέρδη του 2014 ο όμιλος Generali

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

Σε υψηλότερο επίπεδο από την αντίστοιχη περίοδο του 2014 διαμορφώθηκαν τα κέρδη του ομίλου Generali στο εννεάμηνο του 2015. Τα καθαράκέρδη του ομίλου ανήλθαν σε 1,7 δις, καταγράφοντας αύξηση 8.7% από τα συνολικά κέρδη του προηγουμένου χρόνου. Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ξεπέρασαν τα 54 δις.

 

Ο οικονομικός διευθυντής της Generali Αλμπέρτο Μινάλι  έκανε λόγο για ικανοποιητική αύξηση κερδών για ολόκληρο το οικονομικό έτος, με  εύρωστα περιθώρια στους κλάδους ζωής και γενικών ασφαλειών. Υπενθυμίζεται ότι η τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης από πλευράς κεφαλαιοποίησης  ολοκλήρωσε πέρυσι τριετές σχέδιο αναδιάρθρωσης που “έφερε” τη σφραγίδα του διευθύνοντος συμβούλου Μάρκο Γκρέκο και προέβλεπε μέτρα περικοπής κόστους και εξορθολογισμό των χαρτοφυλακίων της με στόχο την ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης.

 

Η Generali (όπως και οι υπόλοιπες ασφαλιστικές στην ΕΕ) προετοιμάζεται πυρετωδώς για τις αλλαγές που θα φέρει η εφαρμογή της Solvency II στις αρχές του 2016, προσβλέποντας σε σημαντικά οφέλη από την πρόσφατη απόφαση της FSB να την αφαιρέσει από την λίστα των συστημικά σημαντικών ασφαλιστικών ομίλων, κάτι που πρακτικά σημαίνει ότι χρειάζεται μικρότερο κεφαλαιακό “μαξιλάρι” σε σχέση με τις ανταγωνίστριές της που παρέμειναν στη λίστα, όπως η Allianz, η AXA και η “νεοφερμένη” Aegon.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*