Ξεπερνούν τα 37 εκατ. οι αποζημιώσεις για το ρωσικό αεροσκάφος

της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

H ρωσική ασφαλιστική εταιρεία Ingosstrak Insurance Co με έδρα τη Μόσχα θα επωμιστεί κατά κύριο λόγο το βάρος των αποζημιώσεων για το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα του αεροσκάφους της ρωσικής Metrojet που συνετρίβη το Σάββατο στη χερσόνησο του Σινά στην Αίγυπτο ενώ εκτελούσε την πτήση Σαρμ ελ Σέιχ-Αγία Πετρούπολη με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι 224 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ασφαλιστικής αγοράς, η Ingosstrak Insurance είχε αναλάβει τόσο την ασφάλιση του σκάφους όσο και την ασφάλιση αστικής ευθύνης ατυχημάτων ως προς τους επιβάτες (hull and liability cover). Το αεροσκάφος, τύπου Airbus A321 είχε και αντασφαλιστική κάλυψη την οποία είχε αναλάβει η Allianz Global Corporate & Specialty S.E., όπως ανακοίνωσε ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός, με την διαμεσολάβηση του αντασφαλιστικού διαμεσολαβητή Willis Group Holdings PLC. Η αποζημίωση που θα κληθεί να καταβάλλει η Ingosttrak στην Metrojet για το αεροσκάφος εκτιμάται σε 24 εκατ. στερλίνες (37 εκατ. δολάρια), ενώ το κόστος των αποζημιώσεων που θα δοθούν στις οικογένειες των θυμάτων δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα.

Σημειώνεται ότι τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν άγνωστα, εν μέσω έντονης φημολογίας για έκρηξη βόμβας στο αεροσκάφος ενώ βρισκόταν εν πτήσει. Ρώσοι εμπειρογνώμονες έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο τεχνικού ή ανθρώπινου λάθους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*