Το πρώτο βιβλίο για το Solvency II από τη Μ. Χαμπάκη

Ένα σημαντικό βιβλίο, το μοναδικό στην Ελληνική γλώσσα για το θέμα αυτό, εκδίδεται και κυκλοφορεί στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή αγορά. Είναι το βιβλίο με τίτλο «Solvency II – Η μεγάλη εικόνα» που ενδιαφέρει όλη την ασφαλιστική αγορά η οποία καλείται να λειτουργήσει από 1/1/2016 εντός ενός νέου πλαισίου.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η κα Μυρτώ Χαμπάκη, Οικονομολόγος , η οποία έχει παρακολουθήσει συστηματικά την εξέλιξη της Οδηγίας την τελευταία δεκαετία και επί σειρά ετών διδάσκει με μεγάλη επιτυχία σε στελέχη του ασφαλιστικού χώρου το νέο πλαίσιο Solvency II.
To insuranceworld.gr είναι χορηγός επικοινωνίας του βιβλίου, που θα αποτελέσει ένα χρήσιμο οδηγό για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

XAMBAKI_BIBLIOΤο βιβλίο αποσκοπεί στο να δώσει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το νέο πλαίσιο Solvency II που θα ισχύσει από 1/1/2016 για το σύνολο της Ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς. Η Οδηγία θεσπίζει ένα ενιαίο σύστημα υπολογισμού των κεφαλαιακών απαιτήσεων το οποίο θα αντικαταστήσει πλήρως το τρέχον σύστημα, υιοθετώντας νέες και εξειδικευμένες τεχνικές Διαχείρισης Κινδύνων, Εταιρικής Διακυβέρνησης και Διαφάνειας. Η εφαρμογή των εν λόγω απαιτήσεων αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τον κλάδο, ο οποίος καλείται να αλλάξει ριζικά τον τρόπο λειτουργίας του.

Στόχος του βιβλίου είναι η παροχή σφαιρικής εικόνας των νέων πολύπλοκων απαιτήσεων, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί ως οδηγός για περαιτέρω εμβάθυνση αλλά και ως έγκυρη πηγή ενημέρωσης και επιμόρφωσης για τα στελέχη της αγοράς, τους σπουδαστές του ασφαλιστικού αντικειμένου και τους φοιτητές τμημάτων ασφαλιστικής επιστήμης.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει σε κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας και της Λευκωσίας στην Κύπρο στο προσεχές διάστημα.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για προπαραγγελίες:
Insurance Innovation
Τηλ. 2315 311282 – 2312 201003
administrator@insuranceforum.gr

 

Σχετικά με την InsuranceInnovation

Η Insurance Innovation ιδρύθηκε το 2010 από τον Αριστείδη Βασιλειάδη και είναι μια δυναμικά αναπτυσσόμενη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ενημέρωσης και εκπαίδευσης που δραστηριοποιείται στο χώρο της ιδιωτικής ασφάλισης.

 

Διαχειρίζεται τις κλαδικές ιστοσελίδες insuranceforum.gr (δημοσιογραφική ιστοσελίδα), insurancewebinars.gr (εκπαιδευτική ιστοσελίδα) και insurancesolvency.gr (ιστοσελίδα αποκλειστικά για την εφαρμογή του SolvencyII σε Ελλάδα και Ευρώπη). Επίσης, διοργανώνει και διεξάγει ημερίδες, συνέδρια και σεμινάρια σε Ελλάδα και Κύπρο (insurance events).

 

Το 2015 εισήλθε στον εκδοτικό τομέα εκδίδοντας το πρώτο βιβλίο–οδηγό για το νέο Ευρωπαϊκό πλαίσιο φερεγγυότητας των ασφαλιστικών επιχειρήσεων με τίτλο «SolvencyII – Η μεγάλη εικόνα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*