Σε κινητοποιήσεις και οι εργαζόμενοι στο «Γεννηματάς»

Στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση διαπιστώθηκε για ακόμη μια φορά η δεινή θέση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο, όπως άλλωστε και το σύνολο των νοσοκομείων της χώρας, αποτέλεσμα της ελλιπούς χρηματοδότησης.
Η αυξανόμενη έλλειψη προσωπικού, το νέο μισθολόγιο, οι αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, με τα νέα όρια ηλικίας, η κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων είναι μερικές από τα αγκάθια που πλήττουν την καθημερινότητα των εργαζομένων.

Το Σωματείο διεκδικεί άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, καθώς το πρόβλημα οξύνεται διαρκώς λόγω των πολυάριθμων συνταξιοδοτήσεων. Μάλιστα, τονίζουν πως οι απαιτούμενες βάρδιες δε μπορούν να καλυφθούν με το ήδη υπάρχον προσωπικό που είναι κάτω από τα όρια ασφαλείας και εξουθενώνεται καθημερινά.
Παράλληλα, αντιτίθεται στο νέο μισθολόγιο, καθώς θα πλήξει όλους τους υπαλλήλους όλων των κατηγοριών, ενώ σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη φοροεπιδρομή τους «γονατίζει καθημερινά», όπως αναφέρουν.

Προκειμένου να διεκδικήσουν την αποκατάσταση της ομαλότητας, το Σωματείο Εργαζομένων προχώρησε σε στάσεις εργασίας, Τετάρτη και Πέμπτη (11.00-15.00) και συγκέντρωση έξω από το κτήριο της διοίκησης.

ΠΗΓΗ: virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*